Waarvoor gebruik je een CV ketel?

by handig5_wp
0 reactie

Een CV ketel in je huis is erg belangrijk en deze is dan eigenlijk ook onmisbaar in je huis. Maar waar gebruik je een CV ketel eigenlijk voor en wat is er zo belangrijk aan? Hieronder lees je alles over een CV ketel en waarom deze het goed moet doen.

Wat is een CV ketel?

Een CV ketel is misschien wel één van de belangrijkste dingen in je huis. Een CV ketel wordt namelijk ook wel een centrale verwarmingsketel genoemd en deze zorgt namelijk voor warm water waarmee de centrale verwarming wordt opgewarmd.

De werking van een cv ketel

In de cv ketel zit een brander die werkt op aardgas of stookolie en die brander zorgt ervoor dat het water wordt verwarmd. Wanneer je dus de thermostaat hoger zet in je huis gaat de cv ketel ook aan en branden. Wanneer de brander in de cv ketel goed zijn werk heeft gedaan en dus het water warm genoeg is geworden, stroomt het water door naar de verwarming. Het water wat in de verwarming zit en wat dus koud is, stroomt dan door naar de cv ketel. Dit water wordt weer opgewarmd en zo heb je dus elke keer warm water in de verwarming zitten, wat zorgt voor warmte in je huis. 

Hoelang gaat een cv ketel mee?

Aan eigenlijk bijna alles zit natuurlijk een levensduur en heeft op den duur onderhoud nodig en is misschien wel aan vervanging toe. Het is daarom verstandig om ervoor te zorgen dat jij goed in de gaten houdt of je cv ketel aan vervanging toe is. Een cv ketel kan lastig zijn en zeker wanneer je er helemaal geen verstand van hebt. Wanneer je geen verstand hebt van cv ketels kan je er het beste voor kiezen om een loodgieter te laten komen en er naar laten kijken. Een cv ketel gaat zo ongeveer 15 jaar lang mee, maar natuurlijk kan het zijn dat er tussendoor dingen kapot gaan, die gemaakt moeten worden.


Bron: https://loodgietersroermond.nl/

Related Posts

Leave a Comment