Maak je badkamer compleet met deze meubelstukken!

by handig5_wp
0 reactie

De badkamer verbouwen is altijd een flinke klus. Wil je alleen het tegelwerk vervangen? Of moeten er ook nieuwe badkamermeubelen komen? Als je de meubelen op een andere plek wil hebben dan voorheen, dan moeten de leidingen en stroompunten wellicht ook verlegd worden. Ten slotte kun je de badkamer compleet maken met accessoires zoals lampen, spiegels en decoratie-items.

Wastafels

Als je in een hotel bent, is hier vaak een dubbele wasbak. Je hebt dan beiden je eigen wasbak met een kastje eronder. Zo heb je allebei je eigen ruimte en kun je tegelijkertijd tandenpoetsen of je haar of make-up doen. Veel mensen vinden dit enorm fijn om te hebben. Je kunt ervoor kiezen om dubbele wastafels in de badkamer te laten plaatsen. Zo creëer je al snel dat hotel-gevoel in je eigen badkamer. Daarnaast is dit natuurlijk enorm handig als je kinderen hebt. Er is dan een grotere kans dat je met meerdere mensen tegelijk in de badkamer moet zijn, dus dan is hier ook de ruimte voor.

Als je meer ruimte wil om badkamerartikelen op te leggen, dan kun je ook kiezen voor een asymmetrische wastafel. De wastafel wordt daardoor ook langer, waardoor je automatisch ook meer kastruimte hebt onder de wastafel. Extra kastruimte kan ook behaald worden door wastafels met ingebouwd badkamermeubel.

Spiegels

Je kunt de badkamer helemaal afmaken door middel van een spiegel. Spiegels zijn er in allerlei stijlen, kleuren en vormen. Als je het belangrijk vindt om goede belichting te hebben, is een spiegel met een ingebouwde lamp aan te raden. De belichting komt dan direct van achter de spiegel, waardoor je geen schaduwen op je gezicht ziet. Hierdoor kun je je haar of make-up in het beste licht doen.

Een manier om je badkamer er groter uit te doen laten zien, is door middel van een grote spiegel. In plaats van dat je dan tegen een muur aankijkt, zie je de hele badkamer hierin weerspiegeld. Zo lijkt de badkamer groter, maar ook lichter. Ben je benieuwd naar de huidige trends? Kijk dan eens naar ovale spiegels. Als je deze horizontaal plaatst, heb je alsnog een grote spiegel, maar is deze wel wat unieker door haar vorm.

Steeds vaker kiest men ervoor om oude meubelstukken zelf op te pimpen. Op deze manier kun je niet alleen geld besparen, maar ook een meubelstuk precies naar wens maken. In een kringloop kun je bijvoorbeeld meerdere spiegels van verschillende formaten bij elkaar zoeken en deze zo in de badkamer plaatsen dat je wel een volledig beeld hebt. De lijsten van de spiegels kun je dan in verschillende kleuren schilderen, of juist in dezelfde kleur om er één geheel van te maken.

Related Posts

Leave a Comment