Soorten bubbelbaden

by handig5_wp
0 reactie

Spa-dagje in het bubbelbad, na-borrelen in de jacuzzi, volledig tot rust komen in het buitenbad. Je weet het zeker; je kiest voor ultieme luxe. Maar dan beland je in de zoektocht naar het ultieme bad.

Als je een jacuzzi wilt laten plaatsen, heb je keuze in verschillende maten en grootten, maar natuurlijk ook in materialen. Door hier alle materialen op een rijtje te zetten, kun jij de soort vinden die bij jou past.

Hout

Als je denkt aan een jacuzzi zie je waarschijnlijk een ronde, houten jacuzzi voor je. Dit soort jacuzzi’s waren vooral in de jaren 70 erg populair. Vintage dus. De baden zijn meestal erg diep, waardoor je van top tot teen warm gehouden wordt. Vaak wordt er gespeeld met de vorm of wordt de jacuzzi ingebouwd in het terras van een tuin. De oudere jacuzzi’s werden toen nog met een kachel aan de buitenzijde warm gehouden, maar tegenwoordig kan dit natuurlijk ook elektrisch. Al draagt zo’n ijzeren kachelpijp naast je hoofd wel bij aan de ouderwetse sfeer. 

Kunststof

Iets comfortabeler en moderner zijn de bubbelbaden van plastic. Deze zijn uit slechts één stuk gemaakt. Een beetje zoals een badkuip voor in de badkamer, maar dan van composiet. Composiet is een samengesteld materiaal, opgebouwd uit allemaal verschillende kunststoffen. Hier worden bijvoorbeeld ook surfplanken van gemaakt. Het voordeel hiervan is dat er verschillende vormen geproduceerd kunnen worden. Zo heb je bubbelbaden met ligkussens of zitstoelen. Het bad is beschermd tegen alle weersomstandigheden. Doordat de plastic baden een glad oppervlak hebben zijn ze makkelijk schoon te maken. 

Plastic

Bij een opblaasbad wordt al snel gedacht aan een kinderbadje, maar wist je dat je ook een opblaasbare jacuzzi intex kunt krijgen? Het aanschaffen van zo’n intex bubbelbad zorgt voor heel wat gebruiksgemak. Het is namelijk snel te regelen om zo’n bubbelbad in de tuin te plaatsen. Er is geen hele tuinverbouwing nodig, alleen het opblazen en het aansluiten is genoeg. Dat opblazen hoeft natuurlijk niet met de mond of een kleine luchtbedpomp, hier zijn speciale pompen voor. Hierdoor zet je in een mum van tijd je nieuw aangeschafte jacuzzi neer. Klaar met relaxen? Dan kun je de opblaasbare spa gelukkig snel weer opruimen. Lucht eruit, opvouwen en klaar.

Welk materiaal bubbelbad je kiest, hangt dus af van je gebruik. Wil je deze zomer nog snel even badderen? Dan is de opblaasbare variant een goede oplossing. Ben je opzoek naar een permanente jacuzzi in de tuin? Weeg dan af of de vintage looks van de houten jacuzzi of het comfort van het kunststof bubbelbad je meer aantrekken. 

 

Related Posts

Leave a Comment