4 Tips voor een succesvolle verhuurwebsite

Tegenwoordig hebben bijna alle verhuurbedrijven een website. Dit is niet geheel onbelangrijk anno 2022. Voor een succesvolle website is echter meer nodig dan een heleboel producten, een prijstabel en uw contactinformatie. Wilt u meer weten over een succesvolle verhuurwebsite? Lees dan verder!

  1. Toon productafbeeldingen van hoge kwaliteit

Het meest fundamentele doel van een verhuurwebsite is het presenteren van producten. Zorg er daarom voor dat u duidelijke en beschrijvende productafbeeldingen gebruikt. Het opnemen van afbeeldingen zorgt er niet alleen voor dat uw website er goed uitziet, maar schept ook de juiste verwachtingen. Hierdoor weet de afnemer precies wat hij/zij kan verwachten en of het product klopt met de verwachtingen die zij hierbij hebben. Wilt u zelf de foto’s maken? Wellicht is een cursus fotografie dan geen overbodige luxe.

  1. Houd de navigatie van de website eenvoudig

U wilt dat uw klanten snel vinden wat ze nodig hebben. Uw navigatiemenu is de belangrijkste manier voor bezoekers om op uw site te surfen en meer over uw producten te weten te komen. Daarom raden wij aan om het navigatiemenu eenvoudig te houden. Maak gebruik van korte en leesbare tekst en vermijd het vullen van uw menu met te veel opties. 

Navigatie is meer dan alleen het menu. Het gebruik van categorieën kan ook de bruikbaarheid van uw huurwebsite verbeteren. De beste mogelijkheid is om een grote productlijst op te splitsen in kleinere groepen door middel van categorisatie. Hierbij kunt u denken aan een categorie ‘tafels’, hierbij kan de klant worden doorgeleid naar bijvoorbeeld statafels, grote tafels, bijzettafels, kleine tafels en noem maar op. Elke categorie moet een aparte pagina hebben, wat niet alleen voor meer duidelijkheid zorgt, maar ook de prestaties in de zoekmachine verbetert.

  1. Stel gerelateerde producten voor

Het tonen van gerelateerde producten op uw productpagina’s, ook wel bekend als upselling, is een uitstekende manier om uw gemiddelde orderwaarde te verhogen. Als u bijvoorbeeld statafels verhuurd, is een rok eromheen geen overbodige luxe. Of als u ander soort tafels verhuurd, kunt u bij gerelateerde producten ook stoelen neerzetten. Door gerelateerde producten aan uw webpagina toe te voegen, zijn mensen minder tijd kwijt aan het uitzoeken welke artikelen goed bij elkaar passen, wat de algemene bruikbaarheid van uw verhuurwebsite verbetert. 

  1. Zorg voor een up-to-date website

Om uw verhuurbedrijf efficiënt en schaalbaar te maken, moet u het reserveringsproces stroomlijnen. Door uw website te verbinden met uw verhuursoftware kunt u dat op een paar manieren doen: 

  • Telkens wanneer u uw inventaris aanpast door nieuwe voorraad toe te voegen, worden de wijzigingen automatisch naar uw website gepusht. Het is een eenvoudige manier om de tijd die u besteedt aan het onderhouden van uw productpagina’s te verminderen
  • Bestellingen in uw webshop worden automatisch doorgegeven aan uw verhuursysteem. U hoeft geen reserveringen meer handmatig aan te maken, en alle informatie (inclusief de gegevens verzameld tijdens het afrekenen) is al aanwezig.
  • Zorg dat alle producten op de website up-to-date staan, zodat klanten niet producten willen huren die de niet beschikbaar zijn. 

Related Posts

Leave a Comment