De 7 voordelen van een bouwkundige keuring

by handig5_wp
0 reactie

De 7 voordelen van een bouwkundige keuring

Sta je op het punt een nieuw huis te kopen, maar twijfel je over de bouwkundige staat? Het is bij de aankoop van een pand altijd verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren om verschillende redenen. Er komen namelijk allerlei voordelen kijken bij een bouwkundige keuring. Lees de onderstaande tekst goed door om na te gaan wat de verschillende voordelen zijn van een bouwkundige keuring.

Wat is een bouwkundige keuring?

Een bouwkundige keuring, ook wel een bouwtechnische keuring genoemd, kan omschreven worden als een keuring die op een onafhankelijke wijze wordt uitgevoerd. Tijdens een bouwkundige keuring wordt gekeken naar bepaalde bouwkundige elementen van het pand om te checken in wat voor bouwkundige staat de woning zich bevindt. Je kunt zo nagaan wat de verborgen gebreken en het achterstallig onderhoud van het pand is.

Voordeel 1: Duidelijkheid over de aankoop

Laat je een bouwkundige keuring uitvoeren van je pand, dan heb je meer duidelijkheid over wat je precies gaat kopen. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten na de aankoop van het pand vanwege verborgen gebreken of achterstallig onderhoud.

Voordeel 2: Onderhandelen met een bouwkundige keuring

Met een bouwkundige keuring kan je tijdens de aankoop van een pand beter onderhandelen. Je bent namelijk zekerder van je zaak aangezien je een betrouwbaar fundament bij je hebt. Investeren in een bouwkundige keuring kan je dus een flinke besparing opleveren omdat je sterker staat in je schoenen.

Voordeel 3: Beter inzicht

Kies je voor het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring, dan krijg je helder inzicht on de huidige staat van het pand. Op deze manier wordt het schrijven van een beleidsplan voor de toekomst vele malen eenvoudiger en kan er een financieel kostenplaatje geformuleerd worden.

Voordeel 4: Meer zekerheid

Laat je je pand bouwkundig keuren, dan profiteer je van een extra mate van zekerheid. Met een bouwkundige keuring zal het verkopen van je woning hierdoor sneller gaan aangezien een bouwkundige keuring vertrouwen bij de koper opwekt.

Voordeel 5: Extra inzicht

Door je woning bouwtechnisch te keuren krijg je duidelijk inzicht in de extra kosten die je moet maken. Denk zo aan kosten die komen kijken om het pand te vernieuwen, verbeteren of verbouwen. Hierbij ontvang je heel een financieel overzicht zodat je zelf geen berekeningen hoeft te doen.

Voordeel 6: Ontbinding van het koopcontract

Heb je spijt van je aankoop, dan kan je middels een bouwkundige keuring het voorlopig koopcontract ontbinden. De uitkomst van de bouwkundige keuring kan namelijk beschouwd worden als een ontbindende voorwaarde om van het koopcontract af te zijn zonder teveel poespas, vooral als de verkoper de verborgen gebreken heeft achtergehouden.

Voordeel 7: Een hypotheek aanvragen

Ben je van plan om een hypotheek aan te vragen om je droomhuis te kopen? Dan kan het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring dienen als zekerheid voor kredietverstrekkende bedrijven die hypotheken uitgeven. Een bouwkundige keuring wordt namelijk officieel erkend door de meeste financiƫle instellingen waardoor je hypotheekaanvraag sneller goedgekeurd wordt.

Tip: Neem eens een kijkje op Keuringshuis.nl

 

Related Posts

Leave a Comment