Parkbanden van beton

by handig5_wp
0 reactie

Betonnen parkbanden zijn erg veelzijdig en voor vele doeleinden te gebruiken. Zoals de naam al zegt: een parkband is een betonnen element die in diverse hoogtes en lengtematen verkrijgbaar is. Ze kunnen een rechte vorm hebben maar ook een bepaalde ronding hebben waardoor er mooie vormen mee te maken zijn. Om het geheel naadloos op elkaar aan te kunnen laten sluiten zijn er ook parkbanden in verstek verkrijgbaar. En omdat het oog natuurlijk ook wat wil zijn betonnen parkbanden ook in diverse kleuren te leveren. Zo kunt ervoor kiezen om ze een opvallend karakter te geven of juist op te laten gaan in het landschap.

De vele toepassingen van parkbanden

Parkbanden zijn verrassend veelzijdig toepasbaar. Wanneer u een perfecte speelplek zoals een zandbak wilt creƫren voor de kinderen op school of in een park maakt u dit eenvoudig met betonnen parkbanden. Doordat er een verhoging ontstaat hebben de ouders een fijne plek om op te zitten terwijl ze de kinderen gade slaan. Maar met deze betonnen elementen kan zoveel meer. Zo kunt u parkbanden inzetten om mooie hoogteverschillen te maken waardoor er speelse borders ontstaan. Mooi om deze in te planten met uitbundige bloemensoorten, prachtige struikjes en bijzondere boompjes. Ook langs waterkanten bieden betonnen parkbanden uitkomst. Zo wordt voorkomen dat men ongewild te water raakt doordat ze voor een beschermende verhoging zorgen. En wanneer men even wil genieten van de kalmerende uitwerking van het water kan er gerust op de parkbanden plaats worden genomen.

Betonnen parkbanden hebben een lange levensduur

Omdat de parkbanden vervaardigd zijn uit beton hebben ze een zeer lange levensduur. Ze zijn bestand tegen alle weersinvloeden: zelfs de strengste vorst of extreme buien kan hen niet deren. Omdat het prefab beton duurzaam materiaal is belasten de parkbanden het milieu niet. Ze zijn mooi te verwerken in openbare ruimtes maar zijn ook zeer interessant voor particulier gebruik. Maak er mooie perkjes van door ze in te zetten als opsluitband of gebruik parkbanden als een sierlijke omlijsting voor een bijzondere boom. Ze worden vervaardigd in de eigen betonfabriek. Hierdoor bent u verzekerd van een uitermate goede kwaliteit parkbanden en kunnen op maat geleverd worden aan de hand van het door u aangeleverde ontwerp.

Related Posts

Leave a Comment