Dé manier om een prachtig pad te maken

Ben jij op zoek naar een natuurlijk pad voor in je tuin die van hoge kwaliteit is? Halfverharding, zoals Nobre Cál, kan de oplossing zijn voor jou, want dit wordt zelfs toegepast in parken. De aanleg hiervan kun je laten doen door een professioneel bedrijf, maar als jij graag op kosten wil besparen dan zou je kunnen proberen om het zelf aan te leggen. In dit artikel leer je hoe je jezelf van een kwalitatief en mooi pad voorziet.

Waarom je dit type pad moet hebben

De opties voor paden in de tuin zijn eindeloos en ze komen allemaal met hun eigen voor- en nadelen. Wil jij echter zo min mogelijk plasvorming hebben op je pad, wat met het weer in Nederland altijd welkom is, én een natuurlijke look behouden? Dan is halfverharding een goede optie. Niet alleen ziet het er natuurlijk uit, het is ook niet heel opvallend, waardoor jouw tuin de spotlight niet hoeft te delen. Ook is het een vrij goedkope oplossing waar je jarenlang plezier van zal hebben.

Waar moet je rekening mee houden bij aanschaf van Nobre Cál halfverharding?

Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat de halfverharding in zakken of los gestort bij je geleverd kan worden. Het los laten storten is onhandig als je er niet direct mee bezig kan, dus kies goed wanneer je wat laat leveren. Vervolgens dien je de halfverharding te mixen met water tot je een goede vochtverhouding hebt, dit zal jouw leverancier waarschijnlijk aan je uitleggen, maar anders is het raadzaam om dit sowieso na te vragen. Ga niet mixen als je het niet meteen wilt gaan gebruiken, want dan onttrekt het vocht weer en heb je niks aan je geleverde werk. Het mengen met water is essentieel, omdat de Nobre Cál hierdoor goed aan elkaar kleeft en dus langer goed zal blijven liggen en minder snel kapot gaat.

Waar moet je op letten tijdens het aanleggen?

Het aanleggen van Nobre Cál halfverharding is ingewikkelder dan het lijkt, omdat je bij onjuist aanleggen minder van de voordelen van de halfverharding zal merken. Ook zal het er dan al snel niet zo strak en netjes meer uitzien. Belangrijk bij het aanleggen is dat de mix goed verspreid wordt over de ondergrond van je toekomstige pad. Zorg dat je een egaal pad overhoud door de mix goed te verspreiden. Eigenlijk is het puur voor deze stap en het platmaken van de mix handiger om een bedrijf in te huren om je te helpen. Zij hebben namelijk spreidmachines voor een egale verspreiding en een tandemwals om het goed te verdichten. En dan heb jij een mooi, strak pad!

Related Posts

Leave a Comment