Kies de beste ondergrond voor jouw gazon met kunstgras

by handig5_wp
0 reactie

Ga je kunstgras in je tuin aanbrengen? Dan is een goede en strakke ondergrond enorm belangrijk. Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende vormen en maten en de ondergrond moet dan ook perfect bij het kunstgras aansluiten. Soms is het nodig om de ondergrond dusdanig aan te passen dat je kunstgras optimaal functioneert. Weet je niet welke ondergrond geschikt is voor kunstgras? Lees dan snel verder!

Kies voor de juiste ondergrond voor jouw ideale grasmat.

Er zijn diverse soorten kunstgras in omloop en daarmee dus ook verschillende soorten ondergronden. Belangrijk voor een strakke grasmat is dat de ondergrond waterdoorlatend, hard en egaal is. Alleen dan kan kunstgras een strakke grasmat vormen. Ga jij een grasmat plaatsen? Kijk dan dus goed naar het bestaande grondwerk en naar de fundering van de grasmat. Ga je een nieuwe tuin ontwerpen? Houd dan direct rekening met de plek van de grasmat zodat je achteraf de ondergrond niet hoeft aan te passen.

Kies voor kunstgras in de tuin en kies de meest geschikte ondergrond

Wil je kunstgras in de tuin aanleggen? Ga dan op zoek naar de beste plek voor je grasmat. Meestal leg je een grasmat aan in de tuin, maar dat is ook precies de plek waar je het hardst moet zoeken naar een egale ondergrond. En ook al heb je deze ondergrond gevonden, dan nog zal je zien dat de grond na verloop van tijd gaat verzakken. Het is daarom handig om, voorafgaand aan het plaatsen van het kunstgras, een bodem aan te leggen die hard en egaal is. Brekerzand of granulaat is dan het meeste geschikt. Je kan uiteraard ook geel ophoogzand gebruiken maar dit zal minder stevig zijn en na verloop van jaren zijn stevigheid ook verliezen. Wil je het kunstgras intensief gebruiken? Dan is geel ophoogzand niet ideaal en kan je beter kiezen voor granulaat.

Plaats kunstgras op het balkon voor een natuurlijke sfeer

Heb je een betonnen balkon? Dan oogt dit al snel saai en ongezellig. Het aanleggen van kunstgras is dan direct sfeer verhogend. Bovendien kan je kunstgras direct op het beton plaatsen omdat dit een harde, maar egale ondergrond is. Een goede waterafvoer kan echter wel wat lastiger zijn op een balkon. Is er met de bouw van het huis al rekening mee gehouden? Dan kan je de grasmat zonder problemen aanleggen. Is er geen rekening gehouden met een goede waterafvoer? Dan zijn er speciale matten beschikbaar die je onder de grasmat kan plaatsen. Dit werkt ook goed bij balkons of een dakterras met groeven of tegels die je niet met beton kan egaliseren. Heb je dit allemaal gerealiseerd? Dan kan je optimaal genieten van je kunstgras op het dakterras.

Wil je kunstgras aanleggen maar heb je alleen maar stenen of een terras in de tuin? Dan is het plaatsen van kunstgras niet direct aan te raden. Je moet dan namelijk eerst de groeven opvullen om beschadigingen en oneffenheden te voorkomen. Er zijn echter wel mogelijkheden om alsnog kunstgras te plaatsen. Zo kan je de tegels natuurlijk eerst verwijderen en een laag granulaat aanbrengen, maar je kan ook gebruik maken van zachte matten onder de grasmat. Met deze tweede optie kan je de tegels laten liggen. Ook kan je, in plaats van het plaatsen van matten, gebruik maken van brekerzand. Door dit over de tegels heen te strooien creëer je een egale ondergrond die perfect is voor het plaatsen van kunstgras.

 

Related Posts

Leave a Comment