Bouwladders

by handig5_wp
0 reactie

In de bouw is het handig om je snel te kunnen verplaatsen. Daarom worden bouwladders ingezet. Dit zijn handige ladders die licht zijn maar heel stevig.

 

Verschillende bouwladders

Ook een bouwvakker heeft zijn of haar specifieke wensen en eisen. Dat is de reden waarom je divers soorten bouwladders hebt:

  • Standaard bouwladder:

Om te beginnen heb je de standaard bouwladder. Deze ladder heeft rechte ladderbomen die nauwelijks een ronding hebben. Op deze ladderbomen maken we inkepingen. Op die inkeping komt vervolgens de sport te liggen. Hierdoor heb je een stevige verbinding. Natuurlijk wordt deze sport ook nog verlijmd en vastgeschroefd.

  • Limburgse bouwladder:

We hebben de naam Limburgse bouwladder zelf bedacht. Deze ladder heeft ladderbomen die ronder zijn dan die van de standaardbouwladder. Daarnaast zijn de sporten van deze ladder niet op de bomen gelegd. De sporten worden in de ladderbomen gefreesd.

  • Duitse bouwladder

De duitse bouwladder heeft als kenmerk dat de ladderbomen rond zijn. De gaten voor de sporten worden bij deze ladder niet helemaal door de boom heen gefreesd. Daardoor zie je aan de buitenkant van de ladderboom geen openingen van de sporten. Hierdoor heeft hij een hele mooie afwerking. Deze ladder wordt daarom veel gebruikt als sierladder of decoratieladder.

 

Houtsoort

Voor de bouwladders gebruiken we verschillende soorten hout. Het hout wordt duurzaam gekweekt en verwerkt. We gebruiken voor de standaard bouwladder grenenhout. De limburgse ladder is gemaakt uit een combinatie van vurenhout en acaciahout. We gebruiken het hout van naaldbomen voor de duitse bouwladder.

 

Intensief gebruik

Een houten bouwladder moet je wel intensief kunnen gebruiken natuurlijk. Daarom zijn deze ladders net even robuuster als de gewone houten ladders. Doordat de ladders van hout zijn voelen ze steviger aan dan het aluminium alternatief. Hout heeft ook als voordeel dat het niet koud aanvoelt in de winter. En je krijgt er geen vieze handen van.

 

Maatwerk bouwladder

Wanneer je op zoek bent naar een houten bouwladder dan zie je dus dat we alles in huis hebben. Mocht je een afwijkende maat nodig hebben of wil je de bouwladder aangepast hebben? Dan helpen we je natuurlijk graag.  Heb je vragen over onze ladders? Bel even naar Van Eldik Ladders. Degene die de ladders maken beantwoorden ook de telefoon. Zo weet je zeker dat je het juiste antwoord krijgt op alle vragen over houten ladders.

Related Posts

Leave a Comment