De voordelen van een verreiker

De kans is heel groot dat je nog nooit van een verreiker gehoord hebt, maar het is een onmisbare machine op iedere bouwplaats! Je kunt er veel meer gewicht op kwijt dan een heftruck en daarnaast komt de telescooparm ook veel verder. Daarnaast is het grote voordeel van zo’n machine is dat hij multifunctioneel is. De meest voordelige manier is een verreiker huren. Hiermee bespaar je jezelf een flinke investering en als je geluk hebt is het inclusief een machinist.

Waar gebruik je een verreiker voor?

Zoals eerder genoemd, is het een multifunctioneel apparaat. Hij is geschikt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden waarbij hij functies kan uitoefenen die ook behoren tot het werk van een tractor, graafmachine, hoogwerker of kraan.

De verreiker beschikt over de volgende zes hydraulische functies:

  • Boom lift up & down.
  • Tale extend & retract.
  • Fork tilt up & down.
  • Stabilisers up & down.
  • Steering.
  • Frame leveling.

https://cdn.stocksnap.io/img-thumbs/280h/architecture-building_YNDLE9RRQO.jpg

Welk type gebruik je voor welke klus?

Naast verreikers bestaan er ook schaarhoogwerkers. Deze bestaan uit drie varianten. Namelijk; de normale versie voor op een vlakke vloer voor in bijvoorbeeld een bedrijfshal. Daarnaast zijn er twee versies die geschikt zijn voor op ruwe ondergronden zoals op een bouwterrein. Hierin is er een keuze uit een elektrische variant of één die zijn werk doet met behulp van een dieselmotor. De laatstgenoemde schaarhoogwerker is de meest voorkomende en is geliefd vanwege zijn robuustheid. De meeste bouwbedrijven kiezen er ook voor om een hoogwerker te huren.

Hoe kies je het juiste type?

Uiteraard hangt het af in welke sector je werkzaam bent en wat de meest voorkomende klussen zijn. Heb je sporadisch klussen waarbij er zware lasten verzet moeten worden? Denk er ook aan dat een verreiker zowel kan duwen als trekken en neemt daarbij snel werkzaamheden over van graafmachine. Het verschilt per klus wat je nodig bent, het is handig om werkzaamheden te combineren om te voorkomen dat er onnodig kosten worden gemaakt. Gelukkig is dar dus geen probleem voor een verreiker vanwege zijn multi-inzetbaarheid.

 

Veiligheid

Standaard zijn de verreikers voorzien van een ijzersterke kooi die de machinist beschermd tegen vallende voorwerpen of andere risico’s. Daarnaast zorgen de voetstempels voor een uiterst stevige positie tijdens het heffen of verplaatsen van zeer zware voorwerpen.

Related Posts

Leave a Comment