De installatie van een laadpaal voor de e-auto uitbesteden aan een elektricien

We worden steeds bewuster van ons gedrag en de invloed daarvan op het klimaat en het milieu. Het is dan ook niet verrassend dat het elektrisch rijden steeds populairder wordt en er ook steeds meer financiële voordelen en subsidies worden gekoppeld aan het elektrisch rijden. Het is zelfs zo dat er al plannen zijn om geen nieuwe benzineauto’s meer te produceren en verkopen binnen de EU na 2030. Bij het elektrisch rijden komen een aantal zaken kijken en een daarvan is het opladen. Klussen met elektricien zijn over het algemeen klussen die je het beste uit kan besteden en ook op het gebied van de installatie van een laadpaal voor een E-auto op kantoor of aan huis, is het inschakelen van een elektricien te adviseren.

 

Een offerte op maat door een deskundige elektricien is een gratis service

De meeste elektriciens bieden een service aan, waarbij je volledig gratis en vrijblijvend een offerte kan aanvragen. Wanneer je een offerte aanvraagt voor de installatie van een laadpaal dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden die onder andere van invloed kunnen zijn op de prijs. Op de eerste plaats is het soort laadpaal van belang, er zijn diverse soorten laadpalen in verschillende prijs- en kwaliteitscategorieën. 

 

Tip: Elektricien Heerhugowaard Stroommannen

 

De kwaliteit kan bijvoorbeeld van invloed zijn op hoe lang de laadpaal ongeveer mee zal gaan, maar ook hoe snel de auto opgeladen is en hoe de betrouwbaarheid van de laadpaal is op basis van ervaringen van gebruikers uit het verleden. Een erkende elektricien is in staat om je hierover te adviseren.

 

Diverse factoren zijn bepalend voor de prijs en de kwaliteit van de laadpaal

Naast het type laadpaal zelf zijn er nog een aantal factoren die van belang zijn bij de installatie. Bijvoorbeeld de locatie van de laadpaal en de afstand tot het bestaande elektriciteit netwerk. Indien deze niet dichtbij de stroomvoorziening van het huis of kantoor ligt dan dient hier bedrading voor aangelegd te worden door de elektricien. 

Uitgelicht: Laadpalen particulier – Stroommannen

Dit gebeurt bij voorkeur ondergronds. Ook dient de elektricien te checken of de huidige groepen berekend zijn op de capaciteit van de laadpaal of dat er aanpassingen gedaan moeten worden aan het bestaande stroomnetwerk. Wanneer je zakendoet met een gecertificeerde elektricien dan kun je ervan op aan dat deze in staat is om met al deze zaken rekening te houden en op professionele wijze kan adviseren over de beste opties op dit gebied.

Related Posts

Leave a Comment