Renault Zoe, powerhouse in opladen

Renaults initiatief voor elektrisch rijden is een belangrijke ontwikkeling in de strijd tegen de klimaatverandering. Renault wil zijn uitstoot tegen 2030 met 30% verminderen, en dit initiatief voor elektrisch rijden is een belangrijke stap om dat doel te bereiken. Het initiatief omvat een plan om tegen 2030 alle voertuigen van Renault te elektrificeren, en een verbintenis om het aantal elektrische oplaadpunten in heel Europa uit te breiden. Dit zal het voor mensen gemakkelijker maken om op elektrische auto’s over te schakelen, en zal helpen de uitstoot van het wegvervoer te verminderen. Bovendien werkt Renault samen met overheden en bedrijven om de ontwikkeling van infrastructuur voor elektrische auto’s te bevorderen, zodat mensen hun auto’s onderweg gemakkelijk kunnen opladen. Dit is een belangrijke ontwikkeling in de strijd tegen de klimaatverandering, en het is iets dat we allemaal zouden moeten steunen.

Elektrische auto

De Renault Zoe is een compacte vijfdeurs elektrische hatchback auto, geproduceerd door de Franse fabrikant Renault. De Zoe werd voor het eerst gelanceerd in 2012 en is een van de best verkochte elektrische auto’s in Europa geweest, met meer dan 100.000 verkochte exemplaren begin 2019. De Zoe wordt aangedreven door een 61 kWh lithium-ion batterij die hem een actieradius geeft van tot 400 km (250 mijl) op de WLTP cyclus. De Renault Zoe laad je in een klein uurtje van 0-80% met een snellaadpaal. Let er goed op dat je de juiste laadkabel hebt voor de optimale laadprestaties. De laadkabel voor de Renault Zoe is van het type 2 en geschikt voor 3 fase opladen. Deze moet bovendien geschikt zijn voor een laadvermogen van 22 kW.

De Renault Zoe heeft een topsnelheid van 135 km/u  en kan in 11,4 seconden van 0 naar 100 km/u  accelereren. De Zoe heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder de European Car of the Year in 2013 en de World Car of the Year in 2014. Hij werd ook uitgeroepen tot Elektrische Auto van het Jaar door het tijdschrift What Car? in 2013 en 2014. Als je op zoek bent naar een betaalbare en praktische elektrische auto, is de Renault Zoe zeker het overwegen waard.

 

Related Posts

Leave a Comment