Dit zijn alle voordelen van sandwichpanelen

by handig5_wp
0 reactie

Er zijn verschillende redenen om een sandwichpaneel te gebruiken. De belangrijkste reden is omdat het heel eenvoudig en snel is om een dergelijk paneel te gebruiken en te installeren. Je kunt met een sandwichpaneel energieverbruik voor verwarming of koeling van een gebouw ver omlaag brengen. Dat komt doordat sandwichpanelen altijd geïsoleerd zijn en een goed rendement bieden. Daardoor kun je zelfs tot wel een derde meer energie besparen. En er zijn nog meer voordelen.

Voordelen sandwichpanelen

Een sandwichpaneel behoort tot de dakpanplaten. Het is een moderne opbouwmethode waarmee je verschillende voordelen in huis haalt. Zo heb je een veel hoger rendement en is dit paneel gemakkelijk en snel te monteren. De staalplaten van sandwichpanelen aan de binnen- en buitenkant zijn afgewerkt met een speciale coating, zodat deze goed isoleert. Doordat je de platen gemakkelijk kunt monteren, heb je direct een afgewerkt gebouw staan.

Sneller monteren

Deze panelen kun je veel gemakkelijker monteren dan andere opbouwmethoden. De panelen bestaan namelijk uit maar één onderdeel. Aan de hand van hefapparatuur kun je de panelen snel en gemakkelijk bevestigen. Daardoor hoef je minder lang op hoge hoogtes te werken. Bovendien is de afwerking daardoor sneller klaar en heb je minder personeel nodig om de panelen te monteren.

Hoog rendement

Alle sandwichpanelen zijn geïsoleerd en daardoor behaal je een hoger rendement. Het maakt niet uit of je de panelen inzet in warmere of koudere omgevingen. De panelen bestaan uit een thermische schil die warmte van binnenuit vasthoudt en aan de buitenkant tegenhoudt. Daardoor kun je besparen op het verwarmen of juist koel houden van een gebouw. Bovendien verouderen deze panelen minder snel dan andere methoden.

Veel keuze in ontwerp

Vind je het ontwerp van een bepaalde sandwichpaneel niet mooi? Kies dan gerust voor een ander ontwerp. Er zijn inmiddels heel wat sandwichpanelen voor zowel platte als hellende daken verkrijgbaar. Daardoor kun je ieder gebouw een unieke look geven aan de hand van de verschillende profielen, afwerkingen kleuren. De panelen kun je daardoor gemakkelijk integreren in ieder ontwerp.

Weerbestendig

Een ander groot voordeel van het inzetten van sandwichpanelen is dat deze panelen volledig luchtdicht zijn. Bij andere opbouwmethoden gaat veel warmte verloren of worden gebouwen te veel opgewarmd doordat de luchtdichtheid niet in orde is. Met sandwichpanelen heb je speciale voegen, zodat de panelen luchtdicht blijven. Op die manier zijn de panelen veel weerbestendiger en gaan ze daardoor een stuk langer mee dan andere opbouwmethoden. Daarmee kun je allerlei risico’s bij de bouw van het gebouw verder afdekken. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat het dak snel lek raakt.

Related Posts

Leave a Comment