Akoestiek verbeteren in een grote ruimte

by handig5_wp
0 reactie

Hoe groter een ruimte is, hoe meer echo er zal ontstaan. Dit kan als hinderlijk ervaren worden. Gelukkig zijn er genoeg mooie en stijlvolle manieren om de akoestiek in een grote ruimte te verbeteren. Er zijn veel stijlvolle akoestische plafondpanelen of muur panelen die juist een blikvanger in een ruimte mogen zijn. Wat zijn hier de mogelijkheden voor?

Plafondpanelen

Veel bedrijven kiezen voor het plaatsen van plafondpanelen. Dit omdat plafondpanelen makkelijk te installeren zijn en daarnaast ook niet erg opvallen in een ruimte. Voor kantoorruimtes wordt er vaak gekozen voor akoestische plafondpanelen die in een systeemplafond verwerkt kunnen worden. Deze vallen al helemaal niet op, maar bieden wel alle voordelen.  Ook zijn er losse plafondpanelen die in de ruimte gehangen kunnen worden. Deze hangen aan het plafond, maar niet direct tegen het plafond aan. Deze plafondpanelen zul je bijvoorbeeld vaak in restaurants zien om geluid te absorberen. Doordat ze los in de ruimte hangen zullen ze ook veel geluid opnemen.

Kunst aan de muur

Naast dat er gekozen kan worden voor standaard akoestische panelen aan de wand, zijn er ook panelen die wat meer opvallen. Deze hebben bijvoorbeeld felle kleuren of een structuur op het paneel zitten. Ook zijn er doeken die echt een kunstwerk zijn, maar ook de akoestiek in de ruimte zal verbeteren. Zeker voor hoge plafonds zal zo’n kunstwerk aan de muur een groot effect kunnen hebben. Zo heb je echt een akoestisch paneel dat ook direct een blikvanger is.

Een blikvanger aan het plafond

In een hoge ruimte zoals een ontvangsthal, kan het verbeteren van de akoestiek een moeilijke opgave zijn. Het ophangen van grote panelen aan de wanden kan de akoestiek al wel verbeteren, maar zorgt er nooit voor dat de echo geheel weggehaald wordt.  In dat geval zijn er ook mooie blikvangers die als akoestische panelen functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie grote hangende bollen van speciaal materiaal, die veel geluid en echo op kunnen nemen. Dit soort installaties aan het plafond zien er prachtig kunstzinnig uit en zijn een echte blikvanger in de ruimte.  Akoestische panelen aan het plafond doen veel goeds voor ruimte en kunnen er ook nog eens heel mooi en stijlvol uitzien. Zo is er altijd een passende oplossing voor elke ruimte te vinden. Advies nodig? Bezoek vandaag nog een online webshop en laat je adviseren over de juiste plafondplaten!

Related Posts

Leave a Comment