Deuren tochtvrij maken

by handig5_wp
0 reactie

We weten allemaal hoe tochtig oude deuren kunnen zijn – de kier aan de onderkant, de kieren rond het kozijn. Maar er zijn tal van manieren om je huis tochtdicht en energiezuiniger te maken. 

Waarom je je deuren tochtdicht moet maken

Warme lucht binnen en koude lucht buiten je huis houden zou voor elke huiseigenaar een prioriteit moeten zijn. Hier komt tochtwering om de hoek kijken. Het tochtdicht maken van je deuren kan je geld besparen en het hele jaar door comfort bieden. Niet alleen helpt dit om de temperatuur van je huis te regelen, maar het helpt ook om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen en verbetert de energieprestatie van je woning – iets wat zeker de moeite waard is. Je kunt ook profiteren van een betere ventilatie, omdat tochtwering het aantal uitwisselingen van warme lucht vermindert, waardoor je een gezonder binnenklimaat krijgt. Dus als je je huis wilt verbeteren met een budget, vergeet dan niet om tochtwering van je deuren te overwegen – het zal het op de lange termijn waard zijn!

Hoe kun je je deuren tochtvrij maken

De warmte binnen houden en tocht buiten is nooit eenvoudig, vooral niet als het gaat om onze deuren. Ongeacht het seizoen is er altijd kans op tocht in je huis, tenzij je de juiste maatregelen hebt genomen om koude lucht buiten te houden. Gelukkig hoeft het maken van tochtvrije deuren niet moeilijk of duur te zijn – gewoon wat extra maatregelen nemen kan je huis beter isoleren en kosten besparen. Het afdichten van kieren met tochtstrips, het gebruik van zwaardere gordijnen of gordijnen voor de ramen bij deuren, het aanbrengen van een verstelbare drempel en het installeren van deurvegers zijn allemaal goede oplossingen om tocht te voorkomen!

Hoe zorg je ervoor dat je deuren goed afgedicht zijn

Ervoor zorgen dat de deuren van je huis of kantoor goed zijn afgedicht is een belangrijk onderdeel van het verbeteren van de veiligheid en het besparen op energiekosten. Om ervoor te zorgen dat je deuren goed dicht zijn, moet je de afdichtingen rond elk deurkozijn controleren op slijtage, scheuren of gaten. Als je schade aan de afdichtingen vindt, vervang ze dan door een nieuwe afdichting die speciaal voor die maat en dat type deur is ontworpen. Bovendien kun je investeren in kwaliteitsafdichtingen die aan de zijkanten en onderkant van je deuren kunnen worden aangebracht, of in drempelstrips onder de deuren om luchtinfiltratie verder tegen te gaan. Met deze maatregelen kun je er zeker van zijn dat je deuren goed afgedicht zijn.

Kortom, het tochtvrij maken van je deuren is een belangrijk huis verbeteringsproject. Het is gemakkelijk te doen en is een van de meest kosteneffectieve manieren om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Als je manieren zoekt om je huis energiezuiniger te maken, begin dan bij de deuren. Zorg ervoor dat ze goed tochtdicht zijn en dat er geen lucht lekt door kieren of barsten. Controleer op beschadigingen of versleten tochtstrips en vervang ze regelmatig om goed preventief onderhoud te plegen.

Bron: Deurbeslaggigant.nl

Related Posts

Leave a Comment