Hoe zorg je voor een warmer huis in de winter?

by handig5_wp
0 reactie

In de koude winter wil je natuurlijk niets liever dan een lekker warm huis, maar dat kan soms nog best wel lastig zijn. Zeker met hoge gasprijzen en energierekeningen, wil je natuurlijk niet te veel stoken met conventionele verwarmingssystemen. Maar hoe zorg je dan toch voor een warmer huis in de winter? Wij geven je een aantal tips.

Vervang je verwarmingssysteem

Heb je nog een conventioneel verwarmingssysteem? Laat deze dan vervangen door een infrarood verwarming. Infrarood verwarming heeft namelijk veel voordelen, ten opzichte van conventionele verwarming. Infrarood verwarming verwarmt namelijk niet de lucht, maar juist mensen en objecten. Hierdoor merk je de warmte sneller op en hoef je dus niet te veel te stoken. Daarnaast gaat er geen warmte verloren aan de lucht, zoals dat bij conventionele verwarming wel is. Daarnaast werkt een infrarood verwarming niet op gas en water, maar op elektriciteit. Het energieverbruik is dus erg gunstig, ook omdat je sneller een aangename temperatuur hebt. Hierdoor kun je ook goed besparen op je energierekening.

Isolatie

Om warmte in je huis goed vast te houden, is het belangrijk dat je je huis ook goed isoleert. Dit kun je op verschillende manieren doen, zoals dakisolatie, vloerisolatie of gevelisolatie. Daarnaast is het belangrijk om naden en kieren af te sluiten en folie achter radiatoren te plakken. Je kunt voor isolatie ook isolerende gordijnen ophangen en isolerende folie op ramen plakken. Bovendien kun je het glaswerk vervangen voor geïsoleerd driedubbel glas.

Openhaard

Heb je nog een (ouderwetse) openhaard in je woonkamer? Dan heb je zeker een goede mogelijkheid om je huis goed te verwarmen zonder al te hoge kosten. Een openhaard kan de temperatuur in je huis al snel een paar graden verhogen. Ook een houtkachel kan je hierbij helpen. Echter zijn deze mogelijkheden minder goed voor het milieu.

Kleine beetjes helpen ook

Naast de grote stappen, zoals een andere verwarming of het isoleren van je huis, zijn er ook kleinere stappen die je kunt nemen. Sluit je deuren dus goed en eventueel gordijnen, want zo hou je de warmte goed binnen. Een warm vloerkleed helpt je ook om een kamer te verwarmen. Ook een romantische of gezellige avond met kaarsen aan, helpt bij het kosteloos verwarmen van je woning.

Related Posts

Leave a Comment