Zo maak je de beste tegelkeuze

by handig5_wp
0 reactie

Tegels, ze worden steeds populairder en zijn inmiddels in veel huiskamers terug te vinden. Omdat er zoveel tegels zijn is een keuze maken soms best wel moeilijk. Tegels zijn echt weer helemaal van deze tijd en je ziet ook dat Vintage tegels populair zijn. Dit zijn tegels die veel lijken op de tegels die misschien vroeger bij je oma in de wc hingen.

Bepaal je budget

Het is erg belangrijk om van tevoren een budget vast te stellen. De prijs van tegels kan namelijk erg verschillen. Als je een budget hebt vastgesteld kun je tegels uitzoeken die geschikt zijn. Doe dit van tevoren, want zo kom je niet voor verassingen te staan bij de kassa.

Maak een lijstje met favorieten

Omdat er zoveel tegels zijn is het handig om een lijstje te maken met alle tegels de je mooi vindt. Als dit lijstje af is ga je weer alles bij langs om uiteindelijk een top 3 samen te stellen. Neem ook proefstukjes mee naar huis, want zo he

Onderhoud van tegels

Sommige tegels hebben meer onderhoud nodig dan de andere. Hiervoor moet je bij jezelf nagaan of je hier veel tijd in wilt steken. Als je bijvoorbeeld kleine kinderen hebt dan wil je tegels die gemakkelijk schoon te maken zijn en die wel tegen een stootje kunnen.  Wanneer je badkamer wandtegels gaat zetten moet je ook rekening houden met vocht.

Tegels zetten

Tegelzetten kom heel precies. Veel mensen gaan vaak gelijk zelf aan de slag, maar het resultaat is vaak niet om over naar huis te schrijven. Neem dit risico ook niet en neem een professional bij de hand. Deze mensen weten wat ze doen en zorgen voor een mooi eindresultaat.

Advies is nooit verkeerd

Bij een plaatselijk tegelcentrum kun je terecht met al je vragen over tegelsoorten, onderhoud, tegelzetten en nog veel meer. Neem vooral veel proefstukjes mee en kijk welke tegels het mooiste staan in je huis.

Tot slot

De juiste tegelkeuze maken is vaak een moeilijk proces, want er zijn gewoon te veel soorten. Neem daarom ook de tijd bij het kiezen en schakel altijd een professional in.

Related Posts

Leave a Comment