Essentiele tuingereedschappen die je gewoon móét hebben

by handig5_wp
0 reactie

Het is zomer en dat betekend veel in de tuin zitten. Ieder mens gebruik zijn tuin voor verschillende doeleinden, maar het is wel belangrijk dat iedereen zijn tuin verzorgd en daarvoor gebruiken mensen wel dezelfde tuingereedschappen voor. Of misschien staat er nog helemaal niks en moet je nog alles planten. Mensen willen graag wanneer zij een tuin hebben, een mooie tuin, maar ze weten niet waar ze moeten beginnen. Wanneer plant je namelijk bloemen, hoe vaak moeten ze water hebben en hoe leg je een mooi paadje of overkapping aan?

Hier kan gemakkelijk een heel boek over worden geschreven. Eén van de vragen die vaak voorkomt is welke tuingereedschappen er daadwerkelijk nodig zijn, vooral bij beginnende tuiniers. Om hier antwoord op te geven staan hieronder de meest gebruikte en belangrijkste tuingereedschappen op een rijtje.

Essentiele tuingereedschappen

Bezem

Iets dat logisch is, maar nog vaak over het hoofd wordt gezien wanneer mensen voor tuingereedschappen winkelen. De bezem ligt zo voor de hand dat het makkelijk te vergeten is. Daarnaast wordt een bezem vaker gebruikt binnen het huis gebruikt dan buiten. Ook is er een verschil tussen een binnen en buiten bezem. Een bezem met hardere en dikkere haren wordt vooral buiten het huis gebruikt.

Schop

De schop is de basis van alle tuingereedschappen. Met een goede schop is het gemakkelijk om snel te graven om plantjes of boompjes te planten. Een kleine schop is efficiënt voor kleine gaten, maar voor het planten van grote bomen of struiken zijn grote gaten verreist, dit is met een kleine schop een groot karwei.

Hark

Net als de bezem is de hark een tuingereedschap dat over het hoofd wordt gezien. Met de ondergewaardeerde hark kunnen bladeren gemakkelijk uit de tuin worden verwijderd. Met name in de herfst is de hark een van je beste vrienden om te hebben.

Snoei/takkenschaar

Een snoeischaar kan gebruikt worden om  bijvoorbeeld uitstekende takjes uit de struik te verwijderen. Een snoeischaar moet scherp zijn, wanneer dit niet zo is is de kans op schimmelgroei groter.

De takkenschaar is een tuingereedschap die vergelijkbaar is met de snoeischaar, alleen dan voor grotere takken zoals takjes die uit de heg steken.

Grasmaaier

De grasmaaier is alleen nodig wanneer je gras in je tuin hebt. Het is dus niet voor iedereen essentieel. Het type grasmaaier hangt af van het oppervlakte van het grasveld. Voor kleine grasveldjes zijn kleine handmaaiertjes al voldoende. Heb je een groot grasveld, dan is een zitmaaier toepasselijk.

Hogedrukreiniger

Wanneer je tuin voornamelijk uit stenen (paadjes) bestaan is de hogedrukreiniger een must. Ook wanneer er een veranda of overkapping in je tuin plaatsvindt. Een hogedrukreiniger spuit met zeer hoge druk water op een oppervlakte, waardoor zelfs hardnekkig vuil wordt verwijderd. Dit is een belangrijk onderdeel van je collectie tuingereedschap, omdat dit type vuil niet met een bezem of sopje kan worden verwijderd.

Tuingereedschappen tekort?

Heb jij bovenstaande of andere belangrijke tuingereedschappen niet in je bezit? Reekers Tuinmachines in Geesteren heeft een ruim assortiment aan verschillende tuingereedschappen. Zo is er voor iedereen wel wat wils en kan iedereen met plezier in hun tuin werken.

Related Posts

Leave a Comment