Zo creëer je een relaxte sfeer in de badkamer | 3 praktische tips

by handig5_wp
0 reactie

We zijn tegenwoordig bijna hele dagen druk. Een veeleisende carrière, een sociaal leven, een gezin en natuurlijk het huishouden. Geen wonder dat we af en toe tijd tekort komen en dat het aantal mensen met een burn-out gestaag toeneemt in ons land. Door de drukte van de moderne tijd is het nóg belangrijker geworden om helemaal tot rust te kunnen komen in eigen huis. En welke ruimte verleent zich daar nu beter voor dan de badkamer?

Interieurliefhebbers weten het als geen ander: de badkamer is the place to be als je tot rust wil komen. Tenminste, als je hier natuurlijk de nodige aanpassingen maakt. Wil jij van een oase van rust in eigen badkamer genieten? En ben je op zoek naar die ultieme relaxte sfeer? Lees dan snel verder voor 3 praktische tips.

1.     Een heerlijke rustgevende geur

Bij het creëren van een relaxte sfeer in eigen badkamer denken veel mensen direct aan een grootschalige verbouwing. Gelukkig kunnen we je geruststellen: sfeer verkrijg je op heel veel verschillende manieren en dat hoeft echt niet veel tijd of geld te kosten. Zo doet een heerlijke geur bijvoorbeeld al wonderen. Ook dit kun je op verschillende manieren bereiken. Plaats bijvoorbeeld een olie diffuser in de badkamer en kies iedere dag een nieuw geurtje uit, zet geurstokjes of een geurkaars neer of investeer in een paar lekker geurende bruisballen. Zo kan je tijdens iedere douchebeurt of baddersessie van heerlijke ontspannen geuren genieten. Dat doet een mens goed!

2.     Ander kleurgebruik


Welke kleurencombinaties hanteer je momenteel in de badkamer? Veel mensen beschikken over een zeer neutrale badkamer in wit, zwart of grijs. Daardoor kan het juist heel sfeervol zijn om een nieuwe accentkleur te kiezen en deze door middel van accessoires de hoofdrol te geven. Kies bij voorkeur voor warme kleuren of pasteltinten. Deze geven de badkamer een rustgevende en prettige uitstraling. Heb je een wat groter budget tot je beschikking? Dan kun je er ook nog voor kiezen om de tegels of het gehele sanitair aan te pakken. Hoewel de kosten voor een badkamerverbouwing natuurlijk eenvoudig te voorkomen zijn als je enkel de elementen aanpast die écht noodzakelijk zijn. 

3.     Opruimen maar!

Is de badkamer bij jullie thuis ook altijd maar een rommelige ruimte waar handdoeken rondslingeren en waar je soms zelfs verloren ondergoed aantreft? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Een opgeruimd huis betekent ook een opgeruimd hoofd. Dat geldt dan ook zeker voor de badkamer. Dit is immers de ruimte die jou rust moet brengen en niet nog meer extra stress op moet leveren. Dat betekent dus opruimen!

Tref tevens maatregelen zodat het niet opnieuw zo’n rommeltje kan worden. Schaf bijvoorbeeld een extra wasmand aan of koop mandjes waardoor spullen eenvoudiger opgeborgen kunnen worden. Kies er tevens voor om de meeste spullen zoveel mogelijk uit het zicht te leggen. Als je kasten met deuren hebt kun je gewoon alles mooi wegstoppen. Heb je een open kast? Schaf dan een handige opbergbox aan, zodat alles toch mooi weggewerkt kan worden. Zo bespaar je jezelf een hoop opruimwerk in de toekomst en houd je de sfeer optimaal.

chi krultang

Related Posts

Leave a Comment