Keukenverbouwing? Hier moet je aan denken!

by handig5_wp
0 reactie

Ben je pas verhuisd? Of baal je simpelweg van de conditie van je huidige keuken? Dan biedt een keukenverbouwing in de meeste gevallen solaas. Natuurlijk is dit geen kleine investering, dus je wil er wel voor zorgen dat dit op de juiste manier wordt gedaan. Het is daarom belangrijk dat niet alleen de kwaliteit van de keuken goed is, maar ook dat deze op een praktische wijze wordt ingedeeld. Zeker bij een kleine keuken is de indeling essentieel voor meer kookgenot. Maar waar moet je aan denken tijdens een keukenverbouwing? En hoe zorg je ervoor dat dit zo vlekkeloos mogelijk gebeurt? Wij zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Moodboard maken

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Gelukkig is dat niet zo moeilijk, want de mogelijkheden bij het kopen van een nieuwe keuken is tegenwoordig eindeloos! Bedenk daarom alvast goed welke stijl bij jouw huidige woning past, welke indeling bij de ruimte past en voor welk kleurgebruik je kiest.

Op Google, Pinterest en andere kanalen vind je enorm veel verschillende voorbeelden van keukens. Haal hier je inspiratie uit en sla foto’s op of print ze uit en zet ze in jouw moodboard. Neem deze vervolgens mee als je en afspraak bij een keukenspecialist maakt. Zo kan deze jou beter op weg helpen en heeft hij alvast een goed idee van de stijl die je zoekt.

Neutrale look

Ieder jaar weer verschijnen er keukens in zogenaamde trendkleuren. Een keuken in rood of blauw is dan ook al helemaal niet zo gek meer. Hoewel dit misschien op dit moment de voorkeur heeft, adviseren wij wel om voor een iets neutralere kleur te kiezen. De kans is immers groot dat je deze kleur na verloop van tijd zat bent. En aangezien een keuken geen kleine investering is, zou dat natuurlijk zonde zijn. Bovendien moet je er ook rekening mee houden dat je in de toekomst wellicht misschien een keer wil verhuizen. De meeste kijkers letten op o.a. de keuken en de badkamer. Als deze ruimtes over een opvallende trendkleur beschikken, is de kans groot dat ze iets van de vraagprijs af willen snoepen om deze naar wens te maken.

Houd de keuken daarom neutraal en breng eventueel wat accenten aan met leuke keukenaccessoires. Zo creëer je alsnog een sfeervol en speels geheel, maar kun je de ruimte gemakkelijk weer een make-over geven als dit nodig is.

Stel een budget vast

Vrijwel iedereen heeft bij het vernieuwen van de keuken een maximaal budget in gedachten. Hoewel er vroeger nogal een taboe op lag om deze te noemen, is dit tegenwoordig helemaal niet zo vreemd meer. Kies er daarom voor om tijdens je gesprek met een keukenadviseur direct je budget te noemen. Wij adviseren daarnaast om nog een iets lager bedrag door te geven dan je uiteindelijk zou kunnen besteden. Zo houd je rekening met onvoorziene uitgaven en kun je eventueel ook nog iets van de vraagprijs afsnoepen. Bovendien vallen zo al heel veel verschillende keuzes af, waardoor je gemakkelijker je weg kunt vinden door het doolhof van de wereld van keukens.

Related Posts

Leave a Comment