Tips voor een geweldige vakantie in eigen tuin!

by handig5_wp
0 reactie

Hoewel het nog enkele maanden duurt lijkt de zomervakantie dit jaar nu al in het water te vallen. Het coronavirus heeft de hele wereld hard getroffen. Hierdoor is de kans dat we dit jaar nog op vakantie kunnen zeer klein. Dat betekent niet alleen dat we tijdens de vakantie voornamelijk aan het huis gekluisterd zitten, maar ook dat leuke uitstapjes er waarschijnlijk niet in zitten. Gelukkig betekent dit niet direct dat de zomer dit jaar enkel saai hoeft te zijn. Zeker niet als jij tot de gelukkigen met een eigen tuin behoort. De tuin biedt immers enorm veel mogelijkheden om deze zomer toch nog een klein beetje van dat ultieme vakantiegevoel te genieten. In dit artikel geven we alvast enkele tips!

Lekker buiten eten

Zag jij jezelf dit jaar al chillen op een hangmat met een lekkere cocktail en een inheems gerecht? Waarom zou dat in je eigen tuin dan niet mogelijk zijn? Wat ons betreft zijn lekker eten en vakantie vieren onlosmakelijk met elkaar verbonden. Investeer dan ook voldoende tijd en geld om een heerlijk loungeplekje in de tuin te creëren. Nieuwe tuinmeubels kopen, een mooie barbecue kopen of misschien zelfs wel een buitenkeuken realiseren. Werkelijk alles is tegenwoordig mogelijk! Zorg uiteraard ook voor een overkapping of parasol, zodat je altijd een plekje in de schaduw of uit de regen hebt. Je weet het immers maar nooit met de Hollandse zomers. Zo kun je iedere avond heerlijk eten en toch nog een beetje genieten van dat ultieme vakantiegevoel.

Lekker chillen

Wat hoort er nu echt bij een fijne zomervakantie? Helemaal niets doen natuurlijk! Plan daarom – net zoals je zou doen als je daadwerkelijk op vakantie zou gaan – enkele dagen of weken in waarbij je zo min mogelijk doet. Enkel chillen in de tuin en genieten van een boekje, een lekker drankje, heerlijk eten en een zacht briesje. Do we need to say more? Heb je op dit moment geen fijn plekje in de tuin om heerlijk te loungen? Gebruik dan deze voorjaar om je tuin alvast zomerproof te maken. Pluk onkruid, investeer in nieuwe tuinmeubels en realiseer een heerlijk loungehoekje om optimaal te kunnen genieten van het zomerzonnetje.

Speelhoekje voor de kinderen

Ook voor je kinderen is er de afgelopen tijd veel veranderd. Ze zaten niet alleen heel lang thuis, maar missen waarschijnlijk ook de vele uitstapjes. Ook het vooruitzicht dat de vakantieplannen hoogstwaarschijnlijk gecanceld worden valt ze zwaar. Daarom is het slim om ook aan hun te denken tijdens het realiseren van deze vakantie in eigen tuin. Maak een leuk speelhoekje inclusief nieuw buitenspeelgoed en kleed het gezellig aan met vrolijke accessoires.

Bij een kindvriendelijke tuin hoort natuurlijk ook een zachte ondergrond. Kies bijvoorbeeld voor (kunst)gras of plaats zachte tegels. Zo voorkom je schrammen en bulten. Bij zeer jonge kan het tevens verstandig zijn om dit hoekje af te schermen. Plaats bijvoorbeeld een (laag) hek, zodat ze een veilige plek hebben om in te spelen en te ontdekken. Bovendien beschik je zo over voldoende mogelijkheden om de rest van de tuin geheel naar eigen wens in te delen. Kortom, een win-win situatie voor ieder gezinslid. Kom maar op met die zomer. Jij bent er klaar voor!

Related Posts

Leave a Comment