Zo bemest je je gazon in het najaar

by handig5_wp
0 reactie

Tegen de herfst zijn de belangrijkste items op je to-do-lijst voor buiten waarschijnlijk taken als bladverwijdering en sneeuwvoorbereiding, maar de vroege herfst is ook het juiste moment om na te denken over de tuin van volgend voorjaar. Na de hitte van de zomer is er weinig meer over van het wortelstelsel van het gazon. Dat wortelstelsel moet in de koelere herfstdagen worden hersteld, wat ertoe leidt dat het gazon uiteindelijk in winterslaap gaat. Bemesten kan lang duren om vruchten af ​​te werpen; de sleutelwoorden voor een succesvol gazon zorg zijn geduld en doorzettingsvermogen, zodat nieuwe graszoden kopen niet nodig is.

Waarom de herfst een goed moment is

Na de stress van warm zomerweer en harde zon, geven de kortere dagen en lagere herfsttemperaturen je gras een uitstel zodat het zich kan voorbereiden op het volgende jaar. Koudere herfsttemperaturen zijn ideaal voor het herstel van het gazon en goede bemesting voedt dat herstelproces. Door in de herfst te bemesten, concentreer je je op het ontwikkelen van het wortelstelsel van je graszoden, waardoor het voedingsstoffen in de winter kan opslaan. Ruime wortels betekent voldoende opslag van voedsel dat de planten nodig hebben wanneer ze de volgende lente uit de rusttoestand komen. Gazons die in het najaar goed worden bemest, blijven langer groen en zullen het volgende voorjaar eerder groen zijn.

De beste tijd om te beginnen met bemesten

Geen enkele regio heeft een precieze datum waarop je moet beginnen met bemesten, dus je moet het weer in de gaten houden. De truc met herfstmest is om het op zo’n manier toe te passen dat het wordt opgenomen en gebruikt door de graszoden voordat die planten inactief worden. Een eenvoudige richtlijn: bemesting in de herfst kan op elk moment worden gedaan nadat de temperatuur begint te matigen – van begin tot half september – totdat de grond bevriest. Hoe eerder, hoe beter, is een goede vuistregel om (het meeste) voordeel te halen uit een gazonbemesting in de herfst.

Belangrijkste ingrediënten van de mest

Voor je gazon is stikstof de belangrijkste voedingsstof om naar te zoeken in meststoffen; het helpt het gras andere voedingsstoffen te verwerken en zorgt ervoor dat de wortels zich beter kunnen verspreiden. Maar als je andere soorten landschapsarchitectuur bemest, zoals je moestuin, bloembedden of struiken, wil je voor elk een andere meststof. Meststoffen die zijn samengesteld voor gazons zijn ontworpen om vegetatieve groei, wat betekent bladeren, aan te moedigen. Voor struiken en bloemen zijn meststoffen geformuleerd om bloei te stimuleren. Zoek naar meststoffen die voor elk worden geadverteerd voor de beste resultaten.

Hoe je herfstgrasmest aanbrengt

De belangrijkste tip bij het aanbrengen van kunstmest op je gazon, is het zorgvuldig volgen van de aanbevelingen op het etiket voor de hoeveelheid kunstmest die je nodig hebt en het type strooier dat je moet gebruiken. De kunstmest moet gelijkmatig over het gazon worden verspreid om strepen te voorkomen, wat kan worden omschreven als een patroon van licht en donkergroen gras dat een ongelijkmatige verdeling van de kunstmest volgt. Men raadt aan om een ​​strooier te gebruiken – een die een draaiende schijf heeft onder de trechter die je vult met kunstmest – in tegenstelling tot een druppelstrooier – een die gewoon kunstmest op het oppervlak laat vallen. De kansen om een ​​gazon te strippen met een druppelstrooier zijn veel groter dan bij een strooier.

Tot slot is het belangrijk om steeds goed vooraf te verticuteren, als u optimale werking van de bemesting wilt. Mos en dood organisch materiaal hebben namelijk een verstikkende invloed op uw gazon, daarom is verticuteren zo belangrijk.

Related Posts

Leave a Comment