Slaapkamerverlichting voor functionaliteit en sfeer

by handig5_wp
0 reactie

Slaapkamerverlichting lijkt in eerste instantie wellicht de minst belangrijke verlichting in een woning. Je wilt immers dat je slaapkamer lekker donker is om van een uitstekende nachtrust te kunnen genieten. Echter wanneer je in de nacht een toiletbezoek moet afleggen terwijl het zo donker als de nacht is, wordt het al een stuk lastiger. Wanneer je enkel een grote plafonnière hebt hangen met een stevig licht erin, zullen je eigen ogen maar waarschijnlijk ook je partner protesteren als je deze aanklikt om de weg te vinden naar het toilet. Een klein zacht lichtje naast je bed is daarom geen overbodige luxe. Wanneer jouw kamer niet direct aan het toilet grenst is zo’n zelfde zacht lichtje op de overloop dat aangaat zodra er beweging is ook geen slecht idee.

Een klein lampje als slaapkamerverlichting

Een klein lampje naast je bed als slaapkamerverlichting is dus geen overbodige luxe maar eigenlijk gewoon een must. Sommige andere lampen zijn wel een luxe op de slaapkamer maar zeker niet ongebruikt. De slaapkamer heeft de afgelopen jaren een hele andere functie gekregen als vroeger. Een slaapkamer is allang niet meer enkel de plek waar intimiteit gedeeld en geslapen wordt. Het is veel meer, met een modern woord, een chillroom geworden. Een plek waar jij jezelf even rustig kunt terugtrekken en de hectiek van het leven kunt loslaten. Het is een verlengde van een kleine badkamer, een privé woonkamer.

TV kijken, lezen en ontspannen in jouw slaapkamer

Een chillroom vraagt om andere slaapkamerverlichting dan een slaapkamer. Natuurlijk is nog steeds dat kleine zachte lampje naast je bed een noodzaak voor in de nacht. Maar wanneer je lekker op je bed licht met een spannend boek bijvoorbeeld, dan is een lamp die je kunt verstellen en als spotlicht op je boek kunt laten schijnen wel erg prettig. Kijk jij graag TV in de slaapkamer? Ook dan is wat extra verlichting wel erg prettig, een mooi sfeerlampje in de donkere hoeken of misschien wel wat spots in of op het plafond die af te stellen zijn qua sterkte met een dimmer.

Slaapkamerverlichting zorgt voor sfeer, romantiek en is bovendien functioneel

De gedachten dat slaapkamerverlichting niet zo heel belangrijk is, moet dus zeker losgelaten worden. Deze verlichting is namelijk heel belangrijk, het zorgt voor sfeer, romantiek en is bovendien functioneel. Zorg dus dat je verschillende soorten lichtsterkte in de slaapkamer laat terugkomen zodat je voor ieder moment het juiste lampje kunt aanklikken. Omdat steeds meer slaapkamers met luxe interieur worden ingericht mogen ook de lampen best opvallen. Een klein lichtje voor nachtelijk geloop naar het toilet en twee mooie romantische lichtjes op de nachtkastjes mogen zeker niet ontbreken. Verder is een leeslampje voor de boekenliefhebber wel erg prettig. Daarnaast kan een bijzondere dimbare hanglamp of plafonnière tegen het plafond, of misschien wel wat mooie spots het luxe slaapkamer interieur goed doen benadrukken.

Op zoek naar verlichting voor de slaapkamer of chillroom die niet iedereen heeft?

Ook het interieur van de slaapkamer krijgt vandaag de dag de aandacht. We willen graag een luxe ingerichte en warmte uitstralende slaapkamer hebben. Unieke slaapkamerverlichting hoort daarbij. Je wilt geen lamp die ook alle buren hebben staan maar iets speciaals? Dan moet je niet naar een standaard lampenzaak gaan. Zoek naar lampen van onbekende designers bijvoorbeeld, of van de betere en bekende merken.

Related Posts

Leave a Comment