Waarom je niet zonder een tuinhuis kan

by handig5_wp
0 reactie

Je ziet steeds meer mensen een tuinhuisje plaatsen in de tuin. Dat is volkomen te begrijpen, omdat het hebben van een tuinhuis veel voordelen kent. De voordelen zijn voor sommige mensen dusdanig groot, dat ze niet meer zonder een tuinhuis kunnen. Welke voordelen kent het hebben van een tuinhuis?

Langer van de tuin genieten

Wanneer je een tuinhuisje in de tuin laat plaatsen, kan je in feite langer van de tuin genieten. Vooral wanneer je het tuinhuis verlengt met een overkapping, kan je in elk jaargetijde genieten van de tuin. In het voorjaar blijft de warmte langer hangen onder de overkapping of onder het dak van het tuinhuis. In de zomer biedt het juist de schaduw die je nodig hebt op warme dagen, om te voorkomen dat je oververhit raakt of verbrandt in de zon. In de herfst biedt het een afdak tegen harde regen en wind. In de winter kan je juist lekker buiten zitten als je het tuinhuisje aankleedt met heaters of terrashaardjes. Het vuur zorgt er dan voor dat het er lekker warm blijft.

Goed voor de planten

Het klinkt misschien wat gek, maar een tuinhuis kan zeker goed zijn voor de planten. Er zijn veel planten die de winter in Nederland niet overleven door de kou en vorst. Het is dan ideaal als je deze planten binnen kan zetten in het tuinhuisje. Hier staan ze beschut tegen de vorst en andere weersinvloeden. Op die manier kan je ze in het voorjaar gemakkelijk eruit halen en hebben ze de winterperiode overleefd.

Opbergruimte

Mis je opbergruimte in je huis? Een tuinhuis kan daar een uitkomst aan bieden. Wanneer je een tuinhuisje laat plaatsen, creëer je extra opslagruimte in een verlengde aan je huis. Het is een ideale plek om bijvoorbeeld je gereedschap in op te bergen of om je tuinmeubelen neer te zetten in de winter. Zo heb je er in huis geen last van en gaan de meubels langer mee.

Related Posts

Leave a Comment