Voor- en nadelen van een houten trap

by handig5_wp
0 reactie

Een trap is onmisbaar in veel woningen! Mocht je een nieuwe trap willen laten plaatsen, dan zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Welk model trap kies je? Moet de trap open of gesloten zijn? Wil je een houten of metalen trap? Enzovoorts. Dit artikel zet de verschillende voor- en nadelen van een houten trap voor je op een rijtje. Op deze manier kom je tot een weloverwogen keuze, wanneer je een nieuwe trap koopt. 

Nadelen van een houten trap

Houten trappen hebben twee belangrijke nadelen; hout zal gaan werken en hout heeft doorgaans meer onderhoud nodig. Het werken van hout maakt dat de trap na een paar maanden kan gaan kraken. Dit hoeft overigens niet altijd te gebeuren, maar is van diverse factoren afhankelijk. Qua onderhoud is het bij houten trappen noodzakelijk om deze eens per jaar of eens per twee jaar van een nieuwe laag olie of vernis te voorzien. Het maakt dat het hout mooi blijft! Mocht je de trap geverfd hebben, dan zal deze verflaag eens in de zoveel tijd vernieuwd moeten worden. Voor een houten balustrade geldt hetzelfde.

Voordelen van een houten trap

Naast de nadelen van een houten trap, zitten hier ook een groot aantal voordelen aan. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat een houten trap doorgaans goedkoper is dan een model van staal. De goedkoopste optie is een doe-het-zelf trap, welke je zelf kunt monteren! Andere belangrijke voordelen van een houten trap: 

–       Houten trappen zijn leverbaar in diverse modellen, waarbij gevarieerd kan worden in de hoogte en breedte van de trap. Zo vind je voor iedere woning een passend model houten trap. 

–       Houten trappen vergen weliswaar onderhoud, maar zijn ook eenvoudig te herstellen! Een kleine schram in het houtwerk kun je relatief snel wegschuren. Door de trap vervolgens te lakken, lijkt deze weer als nieuw!  

Related Posts

Leave a Comment