Tips bij het kopen van vintage items

by handig5_wp
0 reactie

Vintage meubels zijn tegenwoordig zeer gewild. Het zijn klassiekers, de meubels gemaakt tussen 1920 en 1990 alhoewel sommige mensen van mening zijn dat vintage eigenlijk al stopt bij de jaren 80. Hoe het ook zij, door een vintage item toe te voegen aan je interieur voeg je originaliteit en uitstraling toe. Daarnaast spaar je door de aanschaf het milieu omdat je gebruik maakt van bestaande bronnen.

Tips bij de aanschaf

Er is tegenwoordig een zeer ruim aanbod in vintage items. Waar moet je nou op letten als je vintage item aan wilt schaffen? Om te beginnen, kijk voordat je op zoek gaat naar een vintage item eerst eens welke stijl uit welke periode bij jouw wensen en verlangens past.

Stijlen door de jaren heen

  • De meubels uit de jaren 20 kenmerken zich door het gebruik van lak en chroom en spiegeling. De combinatie van goud met wit of zwart in deze tijd populair.
  • Een jaren ’30 interieur kenmerkt zich door het strakke ontwerp met metalen meubels en chromen buizen.
  • In de jaren 40 was er schaarste aan materialen. Meubelstukken uit die tijd zijn eenvoudig en de gebruikte materialen zijn hout en emaille.
  • In de jaren 50 werden de meubels moderner door het gebruik van chroom en waren pastelkleuren, grijs, crème en bruin populair.
  • In de jaren 60 krijgen de meubelstukken strakke lijnen en doet het gebruik van plastic zijn intrede evenals de kleurencombinatie oranje en bruin.
  • In de jaren 70 zijn zitzakken, kuipstoelen en kurken meubels beeldbepalend en doet de combinatie geel, groen en bruin het goed.

Zoek goede kwaliteit

Let erop dat bij bureaus en kasten de laatjes gemakkelijk uitschuiven en dat stoelen of banken voorzien zijn van een stevig frame.

De werkelijkheid is vaak anders

Vintage meubels kunnen er online vaak te groot of te klein uitzien. Maar ook kun je een vintage item online fantastisch vinden maar is het in werkelijkheid te groot of past het niet bij de rest van je interieur.

Vintage items kopen

Studio Nine Design is gespecialiseerd in vintage items uit de jaren 50, 60 en 70. De hele collectie design meubels van Studio Nine Design kun je op je gemak thuis bekijken in de online galerij. Daarna kun je, op afspraak, het item van je wensen in de showroom komen bekijken, voelen en uitproberen.

Related Posts

Leave a Comment