Tips voor het inrichten van een kleine keuken

by handig5_wp
0 reactie

Het inrichten van een kleine keuken kan ontzettend lastig zijn. Hoewel de keuken natuurlijk tot één van de belangrijkste ruimtes in huis behoort, zijn we helaas nog altijd niet allemaal gezegend met een gigantische keuken. Zeker in onze huidige moderne tijd vinden we het steeds belangrijker om veel elektrische apparaten kwijt te kunnen. Dit gaat niet altijd in een kleine keuken. Daardoor kan, indien de ruimte onpraktisch wordt ingedeeld, de keuken minder functioneel zijn. Gelukkig zijn er nog altijd genoeg manieren om de ruimte optimaal te benutten. Maar hoe pak je dat precies aan? In deze blog geven we een aantal praktische tips voor het inrichten van een kleine keuken.

Werk met de hoogte

Mensen delen hun keuken vanzelfsprekend vooral laag in. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk bij alle spullen, maar hierdoor verliezen ze wel heel veel praktische mogelijkheden. Zo beschikt een kleine ruimte vaak wel over een goede hoogte. Door planken of extra kastjes op grotere hoogte te plaatsen, kun je eenvoudig meer spullen opbergen. Handig voor items die je slechts incidenteel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan enkele voorraadspullen, mooi servies voor speciale gelegenheden of keukenapparatuur die slechts enkele keren gebruikt worden. Zo benut je gemakkelijk alle ruimte die de keuken te bieden heeft.

Maak gebruik van een draaiplateau

In veel keukens is een loze hoek. Dit is een ruimte waar je eigenlijk net niets mee kan. De ruimte is minder praktisch voor het plaatsen van kastjes of lades en er kan ook geen inbouwapparatuur in deze vreemde hoek geplaatst worden. Wat doe je dan? Laat je de ruimte onbenut? Welnee! Keukenspecialisten hebben hier een zeer handig systeem op gevonden: het zogenaamde draaiplateau. Zo kun je eenvoudig tot in de achterste hoek reiken en benut je alle ruimte. Een draaiplateau wordt vaak gebruikt als opslag voor potten en pannen, maar je kunt hier natuurlijk ook geheel zelf een nieuwe draai aan geven.

Magnetische kruidenpotjes

De meeste mensen hebben tientallen potjes kruiden in hun kastjes staan. Handig als je graag zelf gerechten zonder pakjes en zakjes maakt. Toch is het ook wel vervelend dat deze tevens veel kastruimte in beslag nemen. Gelukkig is hier ook een innovatieve oplossing voor, namelijk magnetische kruidenpotjes. Deze bevestig je eenvoudig aan de koelkast. Iets wat niet alleen een speelse uitstraling aan de keuken geeft, maar je ook nog eens veel kastruimte bespaart.

Laat je informeren door een keukenspecialist

Staat er binnenkort een keukenverbouwing op de planning? Dan kun je deze kans met beide handen aangrijpen om eens met een keukenspecialist om de tafel te gaan zitten. Keukenontwerpers hebben vaak net een andere kijk op dingen dan jij. Neem daarom een uitgebreide plattegrond van je huidige keukenindeling mee. Zo krijgt de keukenadviseur direct goed inzicht in de beschikbare ruimte en kan hij samen met jou een plan van aanpak maken. Vaak is er meer mogelijk dan je zelf denkt.

Het kan ook slim zijn om met een aannemer te overleggen. Vaak zien we kleine keukens in afgesloten ruimtes. Soms is het mogelijk om een muurtje te verwijderen en zo een open en ruimere keuken te realiseren. Wanneer je echt groots uit wil pakken kan ook een aanbouw een mogelijke optie zijn. Zo creëer je direct meer ruimte in je woning en kun je de ideale droomkeuken laten installeren.

Related Posts

Leave a Comment