Snel internetten met je laptop door het hele huis

by handig5_wp
0 reactie

Ken je de ergernis van een slechte internetverbinding in huis? Je bent met je laptop aan het werk op zolder, in de tuin of op een andere kamer waar de Wifi verbinding slecht is. Gelukkig kun je een slecht Wifi signaal prima oplossen. In deze blog vind je daarom 5 tips die je direct kunt toepassen zodat je overal in huis optimaal gebruik kunt maken van internet op je laptop, tablet of smartphone.

Tip 1: check of er iets mis is met je modem

Het is allereerst slim om uit te sluiten dat er niet iets mis is met je modem. Hoe sluit je dit uit? Heel simpel: neem een netwerkkabel, en sluit je laptop direct aan op de modem. Voer nu een speedtest uit en kijk welke snelheid je haalt. Haal je deze snelheid draadloos bij lange na niet? Dan is er mogelijk iets mis met de instellingen van de modem. Probeer de modem eerst opnieuw op te starten, dit kan soms al wonderen doen. Dit doe je door de modem even een minuutje van de stroom te halen.

Tip 2: Plaats jouw modem op een strategische plek

De plaats waar jouw modem staat heeft enorm veel invloed op het bereik wat je door je hele huis hebt. Zorg ervoor dat de modem niet in een afgesloten ruimte staat (bijvoorbeeld in een dichte meterkast). Daarnaast is het handig dat de modem ook niet naast andere elektronische apparatuur staat. Dit kan het signal namelijk ernstig verstoren. Probeer de modem ook altijd op een hoge plek neer te zetten.

Tip 3: Check het Wifi kanaal en pas deze aan

Een andere handige tip die je direct kunt proberen: probeer je modem eens op een ander kanaal te zetten. Zeker wanneer er in jouw omgeving veel verschillende netwerken actief zijn, kan het lonen om eens een ander kanaal uit te proberen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat veel mensen op hetzelfde kanaal (frequentieband) aangesloten zijn. 

Tip 4: Maak gebruik van een Wifi repeater

Nog steeds een slecht bereik in bepaalde ruimtes in je woning? Dan kan een Wifi repeater uitkomst bieden. Zo’n repeater vangt het Wifi signaal, en herhaalt dit op zijn beurt. Op die manier wordt het totale bereik van het Wifi-netwerk een stuk groter. Het voordeel van zo’n repeater is dat het enorm gemakkelijk te integreren is. Je kunt het zo in een stopcontact doen, en verbinding zoeken met het huidige netwerk. Let op: in nieuwere woningen die goed geïsoleerd zijn heeft een repeater niet altijd het gewenste effect. Vraag ook eens bij je provider wat je kunt doen aan een slecht Wifi-bereik. Aanbieders als KPN en XS4ALL bieden prima tips en hardware die jij kunt gebruiken. 

Related Posts

Leave a Comment