De voordelen van Douglas hout

by handig5_wp
0 reactie

Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika is de Douglasspar in de 19e eeuw ook gaan groeien in Europa. Douglas hout is afkomstig van deze boom die ondertussen als één van de sterkste naaldbomen wordt gezien binnen Europa. Binnen Nederland wordt het gebruik van deze houtsoort steeds populairder en dat is niet zonder reden. Allereerst kan deze houtsoort worden gebruikt voor allerlei toepassingen, zowel binnenshuis als buitenhuis. Je kunt hierbij denken aan meubilair, overkappingen, schuttingen of veranda’s. Deze houtsoort heeft oorspronkelijk een lichtroze kleur die onder invloed van het weer op een mooie wijze vergrijst. Douglashout is ook verkrijgbaar in zwart, wit en grijze kleur. Lees hieronder wat de voordelen zijn van douglashout!

1.      Duurzaamheid

Een van de belangrijkste voordelen van Douglashout is dat het een duurzame houtsoort is. Wat betekent dit precies? Afhankelijk van de sterkte van het kernhout (dit is het binnenste hout van de boom) wordt bepaald in welke duurzaamheidsklasse een houtsoort zit. Douglashout wordt geplaatst in duurzaamheidsklasse 3 en kan onbehandeld dus minstens 10 tot 15 jaar meegaan. De levensduur van het hout kan verlengd worden als je besluit om het hout te behandelen.

2.      Onderhoud

Er is bij Douglashout niet veel nodig om het goed te onderhouden. Als je ervoor kiest om het vergrijzingsproces tegen te gaan dan kun je hier speciale beits voor aanschaffen. Als het hout wordt gebruikt buitenshuis dan wordt er vaak wel gekozen om het te impregneren. Daarbuiten is er eigenlijk geen onderhoud nodig voor deze houtsoort. Lekker makkelijk!

3.      Lengte

Een van de fijne voordelen van Douglas bomen is dat ze heel lang kunnen worden. Dit betekent dat je hele lange planken kunt kopen en maakt het dus perfect om mee te klussen.

4.      Prijs

Een ander belangrijk voordeel van Douglashout is dat het vrij goedkoop is gezien zijn duurzaamheidsklasse. Afhankelijk van je budget is dit iets om in je achterhoofd te houden.

5.      Diversiteit in toepassingen

Zoals eerder genoemd kan Douglashout gebruikt worden in allerlei toepassingen. Binnenshuis kun je denken aan vloeren, plafonds en wandbekledingen. Buitenshuis kun je denken aan meubels, veranda’s, overkappingen, bruggen, vlonders, pergola’s en schuttingen. Deze houtsoort is dus toepasbaar in allerlei projecten!

Bron: houtdirect.nl

Related Posts

Leave a Comment