Meest voorkomende reparaties bij huizen

Je huis in goede staat houden is van groot belang. Niet alleen straalt een vervallen huis armoede en zorgeloosheid uit, maar daarnaast is het ook voor jezelf ongunstig om je huis te zien vervallen. Je voelt je minder goed over jezelf en je eigen woonomgeving.

Daarom wil ik het gaan hebben over de meest voorkomende reparaties bij huizen. Daarmee is mijn intentie huiseigenaren aan het denken te zetten over wat er allemaal nog verbeterd kan worden rondom het huis. Het hoeft niet eens veel geld te kosten. Geld is een struikelpunt voor veel mensen, maar veel van dit soort klussen kun je zelf ondernemen.

Werkzaamheden in tuin


Allereerst breng ik graag onder de aandacht dat een tuin erg kan bijdragen aan de uitstraling van een huis. Tuinwerk kan bijvoorbeeld inhouden: het gras bemesten of extra zaaien, het onkruid wieden zoals dat tussen de tegels kan zitten, een klein moestuintje beginnen en zelf de opbrengst daarvan ontvangen of de schuur beter onderhouden. In de tuin kun je altijd bezig zijn en daarom is het een van de meest voorkomende plekken voor werkzaamheden.

Dakreparatie


Niet elk huis heeft een tuin, maar elk huis heeft wel een dak. Dat is zeker. En een dak kan ook kapot gaan. Vooral in een land zoals de onze, waar de weersomstandigheden met het uur drastisch kunnen veranderen, zijn dakproblemen niet ongewoon. Misschien is er door een storm als Eunice wel een dakpan afgewaaid of verplaatst. Zo kunnen daklekkages ontstaan.

Schilderwerk


Schilderen in het huis moet ook zo nu en dan gebeuren. Behalve dat dat niet recreatief is, maar voor het algemeen goed van je huis. Als verf los begint te laten, of er zitten krassen op de verf of het raakt de kleur kwijt. Dan is het tijd om de muur of het plafond opnieuw te schilderen. Dit is, net zoals het tuinwerk, een klus die je gemakkelijk zelf kunt voltooien en waar je niemand voor nodig hebt.

Meterkast


Een meterkast vervangen hoeft verre van met regelmaat. Als je geluk hebt hoef je het nooit te doen. Toch staat het wel op de lijst van meest voorkomende reparaties. Dat komt omdat een nieuwe meterkast veelal nodig is in oude huizen. Zonder meterkast kun je in deze moderne elektrische samenleving niet meer bijbenen. 

Ramen


Ook moeten ramen vaak vervangen worden. Dan heb ik het niet over de overheerlijke Japanse noedels, maar over de glazen platen in onze kozijnen. Misschien is er rot ontstaan rondom de ramen waardoor het raam moet worden vervangen. 

Related Posts

Leave a Comment