Binnen veel horecagelegenheden is zo dat medewerkers bepaalde bedrijfskleding dragen. Door horeca werkkleding te dragen straalt dat een warme en een professionele uitstraling uit. Al het personeel draagt dan dezelfde kleding. Dit moet comfortabel en goed zitten. Aan deze kleding kan je vaak de huisstijl van het bedrijf zien. Het is als bedrijf wel belangrijk om aan een paar punten te denken. Zoals wat voor stijl je als horecabedrijf wilt uitstralen, heeft het personeel nog bepaalde eigenschappen die ze wensen bij de werkkleding. Over dit soort dingen moet je goed nadenken voor dat je werkkleding laat maken.

Verschillende soorten horecakleding

Wat voor soort horecakleding is er nou eigenlijk? De keuze is heel groot en daarom behandelen we eerste de verschillende soorten horecakleding. Het alle belangrijkste punt aan horecakleding is dat het natuurlijk comfortabel moet zitten. Je zal er toch de hele dag hard in moeten werken dus is het wel fijn als het comfortabel zit. Bewegingsvrijheid in de horeca is heel belangrijk dus de kleding moet goed zitten.

De keuze van passende horecakleding heeft dus ook te maken met de functie van de werknemer binnen het bedrijf. De kok en de bediende zullen waarschijnlijk niet dezelfde outfit dragen tijdens het werken. Een polo biedt veel draagcomfort en dit kledingstuk is geschikt voor zowel mannen als voor vrouwen. Een polo heeft ook een nette maar toch spontane uitstraling. Je kan helemaal zelf bepalen hoe de kleding eruit komt te zien. Je kan de kleur zelf kiezen en bepalen of het logo van het bedrijf erop komt te staan. Zo kan je je werkkleding helemaal naar de huisstijl van het bedrijf maken. Een blouseje is ook een goede optie om te kiezen als werkkleding in de horeca. Dit straalt een nette uitstaling uit. Let er wel op dat als je een wit blouseje hebt dat vlekken die je maakt tijdens het werk wel beter te zien zijn. Een werk blouse hoeft niet per se wit te zijn natuurlijk. Dit kan je ook in elke kleur krijgen zoals je zelf wilt.

Nette horecakleding

Heb je toch liever nettere bedrijfskleding? Dat is er natuurlijk ook. Zoals ik al eerder zei is een blouse natuurlijk wel wat netter dan een polo bijvoorbeeld. Om nog meer op te vallen kan je de blouse laten bedrukken met bijvoorbeeld een mooi printje, tekst of met jullie logo. Naast de bediening zijn er ook koks die werkkleding nodig hebben. Zonder een kok heb je natuurlijk geen restaurant. Vooral als er een open keuken is, is het belangrijk dat de kok ook goede werkkleding heeft. Voor koks kleding is er ook een diverse keus aan mogelijkheden die bij jou horecabedrijf passen. De koks moeten ook comfortabele kleding dragen tijdens het werk. Koks moeten hard werken en bewegen veel in de keuken. Daarom is het dus superbelangrijk dat ze goede kleding krijgen. Het kan ook vaak heel heet zijn in de keuken. Hier moet je ook zeker wel rekening mee houden bij het aanschaffen van koks kleding.

Related Posts

Leave a Comment