Hoe combineer je warme met koude kleuren?

by handig5_wp
0 reactie

Bij een goed ontwerp draait alles om balans en of je nu een kamer opnieuw schildert of je beddengoed kiest, rekening houdend met de kleuren of tinten van elk element of stuk kan het verschil maken in het uiteindelijke resultaat.

De balans of onbalans van warme of koele tinten in uw ruimte kan het gevoel volledig veranderen. Zelfs in ontwerpen met een neutraal palet, moeten ondertonen in houtafwerkingen en hardware samenwerken om een ​​dimensionale en samenhangende look te creëren.

We houden ervan om warme en koele tinten in onze projecten te mixen om meer interesse te wekken, maar het kan lastig zijn om te weten waar je moet beginnen in je eigen ruimte.

In dit bericht delen we meer over onze benadering van het mixen van warme en koele tinten en een paar tips om het proces te vereenvoudigen.

Warme tinten versus koele tinten

Voordat je als een professional kunt beginnen met het balanceren van de tinten in jouw ruimte, is het handig om een ​​stapje terug te doen en inzicht te krijgen in de verschillende effecten die ze op je ontwerp kunnen hebben.

Warme tinten (rood, oranje, bruin, geel, goud, beige en wit met romige ondertonen) zijn stimulerend, en hoewel ze jouw ruimte gezellig en uitnodigend kunnen maken, kunnen te veel van hen in één ruimte een gesloten, benauwd gevoel.

Koele tinten (blauw, groen, paars, grijs, zilver en wit met grijze ondertoon) zijn rustgevend en hebben een modern, schoon effect. Te veel koele tinten in één ruimte kunnen een ontwerp echter koud en onwelkom doen aanvoelen.

Wit kan warm of koel zijn, afhankelijk van de ondertoon, en aangezien zwart noch warm noch koel is, kan het een geweldig element zijn om balans aan uw ruimte toe te voegen.

Warme + koele tinten mengen

Hoewel je ruimte naar het een of het ander kan neigen, is het toevoegen van contrastlagen en het samenvoegen van warme en koele tinten onderdeel van wat een kamer een verzorgd en attent gevoel geeft.

Als je aangetrokken wordt tot een bepaald element of bepaalde afwerking, onthoud dan dat er soms te veel van hetzelfde element verloren kan gaan.

Uw startpunt vinden

Het vinden van een startpunt voor het mixen van warme en koele tonen kan het beginnen minder overweldigend maken.

Of je nu kiest voor harde afwerkingen zoals vloeren en verlichtingsarmaturen of zachte afwerkingen zoals meubels en decorstukken of het gebruik van verschillende kleuren lampen, overweeg wat je hebt geselecteerd of al bezit, en evalueer de tinten die doorkomen. Zijn ze warm of koel?

Als je eenmaal een startpunt hebt, is het gemakkelijker om manieren te vinden om lagen en contrasten te maken om meer interesse te wekken.

Related Posts

Leave a Comment