Linnen gordijnen, past dit bij mijn interieur?

by handig5_wp
0 reactie

Linnen gordijnen geven een hele andere uitstraling aan jouw interieur. Het zijn niet de meest standaard gordijnen, en hiermee kun je echt opvallen. Linnen heeft een stoere en natuurlijke uitstraling. Ben je benieuwd of linnen gordijnen ook wat voor jou zijn? Lees dan gauw verder! 

Wat is linnen precies? 

Linnen is een prachtig natuurlijk materiaal. Het staat vooral bekend om zijn grove structuur. Dankzij deze structuur krijgt jouw huis een luxe uitstraling en geeft het meer sfeer. Daarnaast is linnen een super duurzame stof. Het is zeer sterk en elastisch. Linnen gordijnen kunnen verder goed de temperatuur reguleren. Het kan namelijk 20% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen voordat het vochtig gaat aanvoelen. Daarnaast is linnen stof- en vuilafstotend. Linnen is een stof die echt gaat leven. Hierdoor krijgt het gordijn door de jaren heen nog meer karakter. 

Linnen in je interieur

Linnen past bij bijna elke woonstijl. Dit komt omdat het een stoere maar toch ook natuurlijke uitstraling heeft. Linnen voegt veel sfeer aan huis toe en heeft een mooie uitstraling. Omdat je linnen gordijnen in veel kleuren kunt kiezen, is er altijd wel een kleur die bij je huis past. Daarnaast kun je linnen gordijnen goed combineren met inbetweens

Nadelen van linnen

Dit klinkt natuurlijk allemaal fantastisch, maar zitten er ook nadelen aan linnen? Daarop is het antwoord ja. Het materiaal kreukt vrij snel en is daarnaast ook temperatuurgevoelig. Hierdoor kan het zijn dat je jouw gordijnen zo af en toe moet strijken. Ook verkleurt linnen door de jaren heen omdat het een natuurlijk materiaal is. Het is dus goed om hier rekening mee te houden. 

Linnenlook gordijnen

Wil je graag linnen gordijnen, maar wegen de nadelen te zwaar? Kies dan voor linnenlook gordijnen. Deze gordijnen zijn gemaakt van 100% polyester, maar zien eruit als linnen gordijnen! De gordijnen zijn kreukherstellend en krimpen amper. Zo heb je de prachtige look van linnen, maar niet de nadelen! Daarnaast kun je deze raamdecoratie eenvoudig reinigen in de wasmachine. Een top oplossing dus als je niet elke keer je gordijnen wilt strijken! 

Related Posts

Leave a Comment