Afvoer verstopt? Dit doe je er aan!

by handig5_wp
0 reactie

Verstopping van de afvoer kan een vervelend probleem zijn. In sommige gevallen is het een terugkerend probleem en bij anderen ontstaat het ineens. Maar waardoor ontstaat die verstopping eigenlijk en wat kun je er tegen doen? Daar geven we in dit blog een antwoord op. Benieuwd? Lees dan gauw verder! 

Hoe ontstaat verstopping? 

Verstoppingen  in de afvoer ontstaan vaak als er iets in belandt wat hier niet in hoort. Toch ontstaan verstoppingen in de afvoer ook wel eens door andere factoren. Hierbij kun je denken aan vet of zeepresten, te veel wc-papier of de haren in het bad of de douche.  In sommige gevallen is het nog iets extremer. Dan wordt een slechtlopend riool veroorzaakt door een verzakking in het riool. 

Hoe kan ik verstopping voorkomen? 

In veel afvoerputjes zit een emmertje. Deze moet de stank tegenhouden en voorkomen dat haren worden doorgespoeld. Als je dit emmertje laat zitten en regelmatig schoonmaakt, kun je een hoop verstoppingen voorkomen. Ook de sifon onder de wasbak heeft regelmatig een beurt nodig. Voordeel van het schoonmaken van beide is ook nog dat je nare geurtjes vermijd! 

Verstopping oplossen 

Je kunt vakkundig een verstopping oplossen door een loodgieter in te schakelen. Vaak zijn deze in de buurt wel te vinden Heb je een verstopping in Groningen? Door hierop te googelen kun je eenvoudig een loodgieter voor je probleem vinden. 

Daarnaast kun je ook zelf een verstopping proberen op te lossen. Wanneer er iets in het toilet is beland wat er niet hoort kun je proberen dit door te spoelen door een aantal keer door te trekken. Lukt dit niet? Gebruik dan geen ontstoppingsmiddelen. Deze kunnen bij verkeerd gebruik de verstopping namelijk verergeren of schade aanbrengen aan de leidingen. Ook zijn ze niet goed voor het milieu. Verder is bij verstopping voorkomen het beste. Zoals hierboven al werd genoemd is het belangrijk om de afvoer regelmatig schoon te maken. 

Hopelijk heb je wat aan deze tips! Als je snel geholpen wilt worden, schakel dan altijd een professional in. Zo kun je snel weer gebruik maken van je toilet, kraan of douche. 
Bron: dakdekker Groningen

Related Posts

Leave a Comment