Hoe werkt spouwmuurisolatie?

by handig5_wp
0 reactie

Isoleren is een mooie manier om enerzijds geld te besparen en anderzijds het milieu

minder te belasten. Door isolatie lekt er minder warmte naar buiten en hoeft u dus minder te verwarmen. Dit bespaard geld en brandstoffen. Spouwmuurisolatie is een vorm van isoleren die erg effectief is! Spouwmuurisolatie wordt zowel toegepast in bestaande woningen als in nieuwbouw. Het is dus mogelijk spouwmuurisolatie in uw woning aan te brengen! Via de website Isolatierevolutie.nl vindt u razendsnel een professional in de buurt. Of u nu op zoek bent naar een vakman in Breda of een betrouwbaar isolatiebedrijf in Alkmaar, u vind snel en eenvoudig een geschikte aanbieder.

Voor u overgaat tot aankoop of het zelf aanbrengen van spouwmuurisolatie is het verstandig u in te lezen in de materie. Welke materialen worden er gebruikt, wat zijn de voordelen en nadelen van spouwmuurisolatie, in welke woningen is deze isolatie aan te brengen en wanneer is spouwmuurisolatie rendabel?

Het principe van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is het aanbrengen van isolatiemateriaal tussen de binnenmuur en de buitenmuur van een huis.In de ruimte tussen beide muren wordt een materiaal gespoten dat lucht vasthoudt. Deze stilstaande lucht zorgt voor een barrière tussen de warme woning en de koude buitenlucht. Deze barrière zorgt ervoor dat de warmte in uw woning blijft.

Hierdoor hoeft u minder te stoken.

Welke huizen zijn geschikt voor spouwmuurisolatie

Voor de meeste huizen is het mogelijk spouwmuurisolatie aan te brengen. Bij het ene huis is het echter eenvoudiger om te doen dan bij het andere huis. De meeste geschikte huizen zijn huizen met een binnenmuur en een buitenmuur die goed ademen. Wanneer het isolatiemateriaal tussen deze muren wordt aangebracht is er geen gevaar voor het ontstaan van vochtplekken in de woning.

Wanneer de muren niet goed ademen kunnen deze geschikt worden gemaakt door kleine gaatjes in de muur aan te brengen of juist tegen de binnenmuur verf aan te brengen die geen water doorlaat. Wanneer er geen sprake is van een dubbele muur of wanneer er te weinig ruimte tussen de muren is zijn er ook mogelijkheden. Een mogelijkheid is het aanbrengen van een nieuwe binnen of buitenmuur. Een andere mogelijkheid is het verbreden van de huidige ruimte. Deze opties kosten vanzelfsprekend wel meer geld dan een bestaande muur opvullen.

Aanbrengen spouwmuurisolatie

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie gebeurt op twee manieren.

Wanneer een woning wordt gebouwd wordt er vaak gebruik gemaakt van isolatie platen.

Deze platen van poreus materiaal houden lucht vast en zijn aan een kant waterdicht. Hierdoor is er geen gevaar voor vochtplekken. De platen worden tussen het metselen van de muren door aangebracht. Bij een een bestaande bouw worden er vloeibaar of versnippert materiaal in de spouw gespoten. Soms moeten de muren hiervoor eerst behandelt worden.

Voordelen spouwmuurisolatie

Het grootste voordeel van spouwmuurisolatie is de kostenbesparing. Er kan een enorme besparing tot wel 80% gerealiseerd worden in stookkosten. Ook neemt het comfort toe doordat er minder koude hoeken is huis zullen zijn. Tot slot is spouwmuurisolatie goed voor het milieu. Door het beter vasthouden van de warmte hoeft er minder gestookt te worden.

Related Posts

Leave a Comment