Zeven tips voor zwembadreiniging

by handig5_wp
0 reactie

Wanneer we richting de zomer gaan en het alleen bekwaam is om te zwemmen in het zwembad wil je wel zeker weten dat je in schoon water zwemt en niet in het water waar de hele winter bladeren en beesten in hebben gezeten. Daarom hebben wij 7 handige tips zodat waardoor heel de zomer lang in schoon water kan zwemmen. 

Voorkom kalkaanslag

Het reinigen van je zwembad is zeer arbeidsintensief. Maar daar heb je dan ook de hele zomer profijt van. Het best kun je beginnen met de zwembadrand te reinigen. Dat zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag in je zwembad komt. Het is handig om dit regelmatig te doen, want doe je dit een keer per jaar dan heb je kans dat het verwijderen van kalkaanslag niet meer gaat. Onderhoudt u dit regelmatig dan krijgt uw zwembad een perfecte waterlijn en tref je geen kalksporen in je zwembad aan.

Voorkom ophoping van calcium, ijzer en koper

Te lang hetzelfde water voor je zwembad gebruiken kan zorgen voor bruine vlekken in uw zwembad. Dat komt door de ophoping van calcium, ijzer en koper. Om dit te  veel en onnodig werk. Want er bestaat een bladernet voor je zwembad. Deze worden speciaal op maat gemaakt. Ook zorgt een bladernet ervoor dat de warme temperaturen van je zwembad behouden blijven.

Eens per week een filter terugspoelen voorkomt explosiegevaar

Het zwembad filter zorgt er een lange tijd voor het water schoon blijft. Om dit zo te houden zal het filter op tijd moeten worden teruggespoeld anders raakt het volledig verstopt. Doe je dit niet dat er er de kans dat het filter ontploft. 1 keer per week terugspoelen is genoeg.

Vers water toevoegen

Iets wat maar 3 keer per jaar gedaan moet worden is vers water toevoegen aan het zwembad. Voeg 3% tot 5% van het totale water in liters toe te voegen. Gebruik wel schoonwater anders helpt het niet en blijven bepaalde concentraties zoals: chlorides, ijzer en koper in het water zitten.

Related Posts

Leave a Comment