Jouw eerste muziekinstrument: welke moet je kiezen?

by handig5_wp
0 reactie

Jouw eerst muziekinstrument

Ben jij een muziekliefhebber en wil je nu gaan starten met het bespelen van een instrument? Of wil je bijvoorbeeld je kind toegang geven tot de muziekwereld door een eerste instrument aan te schaffen? Dan sta je voor een belangrijke beslissing. Welk instrument ga je kiezen? In het beste geval heb jij, of je kind, al een voorkeur voor een instrument. Bijvoorbeeld doordat je dit hebt gezien bij je favoriete band of artiest. Muzikanten zijn een grote bron van inspiratie. Wat ons betreft kan je nooit de verkeerde keuze maken, maar we gaan in deze blog ons best doen om je een beetje op weg te helpen.

Jouw muzieksmaak

Het juiste muziekinstrument kiezen begint niet bij de instrumenten, maar bij jezelf. Naar welke muziek luister je bijvoorbeeld het liefst? In veel gevallen sluit je muziekkeuze aan bij het instrument dat je graag zou willen bespelen. De elektrische gitaar hoort hierbij bij de genres pop, rock en metal en de viool sluit meer aan bij de klassieke, country en folk muziek. Welk instrument past er bij jouw favoriete genre?

Voorkom frustraties

Wist je dat er veel beginners varianten zijn van de muziekinstrumenten? Door voorzichtig te beginnen voorkom je frustratie. Laat je zelf niet overweldigen door hele grote of ingewikkelde instrumenten. Wanneer je start met een beginners instrument is er later altijd nog de mogelijkheid om het professioneler aan te gaan pakken. Eerst maar eens de noten leren.

Logisch muziekinstrument

Toetsinstrumenten zoals een keyboard, of bijvoorbeeld een piano, zijn door de zwarte en witte toetsen een van de meest logische instrumenten. Ideaal voor het leren van de eerste noten. Op je toetsinstrument kun je ook meerdere muziekstukken uit allerlei genres in verschillende moeilijkheidsgraden spelen.

Populariteit

Wanneer we kijken naar de populariteit van muziekinstrumenten zijn snaarinstrumenten onder jongeren erg populair. Veel mensen weten hun weg naar de gitaar wel te vinden, en dat begrijpen we wel. De aantrekkingskracht van een stoere gitaar is immers moeilijk te weerstaan. Tegenwoordig is elektrisch eigenlijk de standaard onder gitaren, de akoestische worden als uitzonderingen gezien. De mogelijkheden van een elektrische gitaar zijn eindeloos, met de elektrische gitaar kunnen bijna alle muzieksoorten begeleid worden. Er is in de populaire muziek bijna geen band te vinden zonder gitaar en daarom is deze ook zo populair

Muziekinstrumenten kopen bij MaxiAxi

Heb je al een beter idee gekregen over welk instrument je wilt gaan bespelen? Dan kan je zoektocht echt beginnen. Bijvoorbeeld bij MaxiAxi, dit is een speciaalzaak voor allerlei licht- en geluidsoplossingen. Op hun website hebben ze een groot aanbod muziekinstrumenten voor zowel beginners als professionele spelers. Daarnaast vind je er bijvoorbeeld ook dj-gears en alle materialen voor muziek- en goede geluidsliefhebbers. Van versterkers, tot speakers en microfoons.

Related Posts

Leave a Comment