Wie een nieuwe woning betrekt, of zijn huidige tuin zat is, ziet vaak door de bomen en planten het bos niet meer. Het liefst zou je de beschikbare ruimte helemaal leeghalen, zodat je de boel naar eigen smaak opnieuw kunt inrichten. Net als bij een kunstenaar met een smetteloos wit doek zijn de mogelijkheden dan onbeperkt. Het uitbesteden van deze ingrijpende aanpak is een goed idee.

 

Tuin laten ontruimen

In een nieuwbouwwijk is het stuk grond bij een opgeleverd huis helemaal leeg, bij huizen in oudere wijken dient de nieuwbakken huurder of huizenbezitter de tuin min of meer te accepteren zoals die erbij ligt – tenzij daar afspraken over gemaakt zijn. Hoewel er planten en bomen staan die je wel mooi vindt, kan het brakke schuurtje misschien tegen de grond, de verouderde schutting verwijderd of die lelijke, koude grijze tegels vervangen door een wat gezelligere kleur. Veel werk! Weinig tijd of zin? Laat je tuin ontruimen door Goedkoop Ontruiming, een prima manier om straks je stuk eigen grond als onbeschreven blad terug te zien. Over de nieuwe invulling ben je zelf de baas.

 

Duurzaam te werk gaan

Je huurt zo’n bedrijf in en op de afgesproken dag komt er een team dat rigoureus maar netjes te werk gaat, en bovendien duurzaam. Vooral bomen verdienen respect, zij zorgen immers voor zuurstof en groen. Je ziet vaak dat bomen klakkeloos omvergehaald worden, maar denk hier goed over na. Bovendien moet de gemeente geraadpleegd worden! Ook struiken en planten kun je hergebruiken door ze op een andere plek neer te zetten. Het ontruimingsbedrijf verwijdert niets dat jij wilt behouden. En wil je dat de tegels wel verwijderd worden maar niet meegenomen omdat je ze later opnieuw wilt leggen, dan laat je ze in een hoek opstapelen.

Lekker inrichten

Uiteindelijk is het wel zo fijn dat al dit zware werk uitbesteed wordt. Daarna komt het leukste gedeelte: het inrichten naar je eigen smaak en voorkeuren. Terras in de zon, genoeg ruimte voor een moestuin en een hoekje om te barbecueën. Meet de boel op, maak zelf een plattegrond en sla maar aan het fantaseren. De mogelijkheden zijn eindeloos, zeker als de tuin vrijwel leeg is!

Related Posts

Leave a Comment