Wat is een aggregraat?

by handig5_wp
0 reactie

Tijdens het klussen op de bouwplaats heb je niet altijd elektriciteit. Daarom is een aggregaat heel handig. De aggregaat zorgt er immers voor dat jij altijd energie hebt. Een aggregaat is een generator die elektriciteit opwekt. Tijdens het klussen kan een aggregaat ervoor zorgen dat jij jouw apparatuur kan gebruiken. Bij Spapens Verhuur kun je elektra huren of kopen. Zij checken ook altijd hun apparaten voor gebruik, zodat je zeker bent van apparatuur met een hoge kwaliteit. 

Waarom een aggregaat gebruiken? 

Het gebruiken van een aggregaat is zeer effectief wanneer jij op een plek aan het werk bent waar geen netstroom aanwezig is. Aggregaten hebben wel diesel of benzine nodig om de elektriciteit op te kunnen wekken. Aggregaten worden naast de bouw ook gebruikt op plekken zoals, evenementen, festivals en in het ziekenhuis. In een ziekenhuis wordt het gebruikt als noodstroomvoorziening wanneer de stroom uitvalt. Deze aggregaten worden ook wel noodaggregaat genoemd. Een generator kan wel drie tot zeven uur mee. Dit is wel afhankelijk van het toestel. Een aggregaat werkt op brandstof en dat betekent dus dat er wel uitlaatgassen vrijkomen. Het plaatsen van een aggregaat in een kelder of binnen in huis is dus niet heel verstandig. Zet een aggregaat dus altijd buiten neer. Het gebruiken van een generator tijdens nat weer, regen of sneeuw kan voor elektrocutie leiden. Raak ook daarom de aggregaat niet aan wanneer je natte handen hebt. Een voordeel wel is dat een aggregaat makkelijk te verplaatsen is. 

Een aggregaat op diesel of benzine?

Een diesel aggregaat is een generator die elektrische stroom opwekt door diesel te verbranden. een diesel aggregaat is beter geschikt voor gebruik van zware apparaten en zakelijk gebruik. Diesel generatoren maken echter wel meer geluid dan een benzine generator. Een diesel aggregaat kan een aansluiting aan tot 400 volt. Een noodaggregaat werkt ook op diesel en schakelt automatisch aan wanneer de elektriciteit uitvalt. Dit is natuurlijk heel prettig. Een noodaggregaat heeft een groot vermogen en schakelt vanzelf weer uit wanneer er weer elektriciteit is. 

 

Een aggregaat met benzine is ook geschikt voor zware apparatuur, maar dit type aggregaat worden vaker bij particulieren bedrijven gebruikt. Alleen zijn benzine aggregaten vaker enkel geschikt voor 230 volt. Dit zorgt er wel voor dat het apparaat minder geluid maakt. 

 

Een groene aggregaat bestaat ook, deze aggregaat draait bij aan een schoner milieu. De CO2 uitstoot wordt beperkt. Naast dat het beter is voor het milieu is het ook goedkoper. Deze groene aggregaten werken in combinatie met een accupakket, zonnepanelen en een conventionele aggregaat. De groene aggregaat veroorzaakt ook minder geluidsoverlast.

Related Posts

Leave a Comment