Hekwerk als anti-inbraak systeem

by handig5_wp
0 reactie

Jaarlijks vinden er tienduizenden inbraken plaats in Nederland. Er zijn richtlijnen opgesteld om de kans op inbraak te doen afnemen. Dit is het programma met het Politiekeurmerk ‘Veilig Wonen’. Hiermee neemt de kans op inbraak tot 95% af. Wat een grote rol speelt bij de meeste inbraken is tijd: de inbrekers willen zo snel mogelijk het huis in en uit. Het hebben van een hekwerk als beschermingssysteem is voor dit aspect van de inbraak ongelofelijk waardevol, omdat het inbrekers afschrikt. MT hekwerken erkent dit probleem en zorgt voor gepaste oplossingen. De tijd die het een inbreker kost om een hek op- en af te klimmen, en het risico dat de inbreker wellicht het terrein niet meer af kan, bevorderen de veiligheid van uw woning.

Hekwerk als bescherming

Een veiligheidshek kan een effectief middel zijn om ongenodigde bezoekers buiten te houden. Het barricaderen van eigen grond wordt al eeuwenlang gedaan, denk bijvoorbeeld een gracht om een kasteel heen. Hedendaagse hekwerken verschillen hier eigenlijk weinig van. Beide middelen hebben hetzelfde doel: het waarborgen van de veiligheid van de bewoners, de eigen grond en waardevolle bezittingen. Door het feit dat hekwerk in heleboel verschillende soorten en maten voorkomt, kan het gemodelleerd worden naar de wensen van de klant.

Soorten hekwerk

Zoals hierboven genoemd, bestaat hekwerk in allerlei soorten en maten. Zo is er hekwerk speciaal gemaakt voor ramen en magazijnen, maar ook voor hele erven. Bij een hekwerk als woningomheining zijn er mogelijkheden om het hekwerk te voorzien van detectiemiddelen, die inbrekers kunnen detecteren, nog voordat u dat kan. Daarnaast bestaan er mogelijkheden in de uitvoering van het hekwerk: minimalistisch, versierd, alles kan. Ook het toevoegen van een poort, al dan niet met een afstandsbediening bestuurd, is een optie.

Ook in het materiaal van het hekwerk kan sterk gevarieerd worden. Een meer natuurlijke uitstraling geeft hout, dit is dan ook geschikt voor tuinen met veel groen. Staal is naast hout het meest gebruikte materiaal, maar ook beton en kunststof maken hun opmars. 

Related Posts

Leave a Comment