Is een gebruikte heftruck nog wel van de juiste kwaliteit?

by handig5_wp
0 reactie

De onderhoudshistorie vertelt als het goed is een groot deel van het verhaal wat betreft het vorige leven van de heftruck. Als er grote problemen zijn geweest met de gebruikte heftruck betekent, zou dit ook een probleem kunnen zijn wanneer u besluit deze aan te schaffen. De dure onderhoudskosten en slechte kwaliteit zouden namelijk de reden kunnen zijn dat de vorige eigenaar de heftruck weg heeft gedaan. Naast het controleren van de inhoud van de onderhoudshistorie is het ook van belang om te controleren of het compleet is. Zijn er onverklaarbare gaten in de geschiedenis? Dan kan dit een teken zijn dat er meer kapot is dan er uit de onderhoudshistorie blijkt.

Certificaten en garantie

De heftruck moet daarnaast ook voldoen aan de Nederlandse en Europese veiligheids- en milieunormen. Dit kan gecontroleerd worden door te checken of de gebruikte heftruck beschikt over een VA- of BMWT-certificaat. Deze keuringen worden uitgevoerd door onafhankelijke, gecertificeerde instanties en kunnen dus niet zomaar verkregen worden. In Nederland moet iedere gebruikte heftruck voorzien zijn van een CE-markering, waarmee duidelijk wordt gemaakt dat de machine voldoet aan de Europese normen wat betreft veiligheid en milieu. Verder kunt u nagaan of de heftruck vanuit de verkoper wordt verkocht met garantie. Als dit wel gebeurt betekent dit dat de verkoper er redelijk zeker van is dat het product van dusdanige kwaliteit is dat het niet vaak terug zal hoeven komen, aangezien het anders de verkoper alsnog veel geld kost. Als het niet met garantie geleverd wordt, kan het overwogen worden de reden hiervoor na te vragen bij de verkoper.

Gebruiksplan

Ga tot slot voor uzelf na waar u de gebruikte heftruck van plan bent in te zetten. u kunt een heftruck halen bij Heftruckdiscounter. Als u de heftruck voor veel opeenvolgende uren en voor veel dagen achter elkaar wil gaan gebruiken, kan dit een gebruikte heftruck misschien te veel belasten. Zo kunnen de accu’s van elektrische heftrucks na een aantal jaar minder goed zijn dan dat ze in het begin waren. 

Related Posts

Leave a Comment