Grote opruiming? Huur een afvalcontainer!

Eindelijk ruimte in de agenda voor die grote schoonmaak die je al een tijdje boven het hoofd hangt? Top! Doe het in een keer goed, bereid je voor en huur tijdig een container. Hoe pak je het aan? Dat lees je in dit artikel. Je hebt keuze uit grofvuil containers, grond containers, groenafval- en hout containers. Maar je kunt ook een puincontainer huren of een bouwafval container huren. Waar je voor kiest hangt af van wat je wilt opruimen en hoeveel kuub dat is. Afhankelijk van het soort afval, selecteer je een container. Meestal is het plaatsen en ophalen van de container bij de huurprijs inbegrepen. 


Hoe werkt het huren van een container?

Een bouwafval container of een puincontainer huren is een veilige methode voor het afvoeren van al jouw (bouw) afval. Verschillende containers zijn geschikt voor al het uiteenlopende puin zoals hout, grond- en groenafval. Hout, plastic, glaswol en alle overige materialen die bij het bouwen en slopen voorkomen, kunt je ook kwijt in deze containers.

Een puincontainer huren is aan te raden wanneer je ‘schoon puin’ wilt afvoeren zoals stenen, bakstenen, gips, metselpuin, dakpannen en grindtegels. In bouwafval containers kun je zaken meubels, raambekleding, sanitair, fietsen, tuinmeubels, puin, tegels, hout, metalen, kunststof, sloop- en afvalhout kwijt. Over het algemeen geef je een dag van tevoren aan welke container je wenst te huren en meestal is deze volgende dag al beschikbaar. Het aangeven van een gewenste datum is natuurlijk ook mogelijk.Heb ik een vergunning nodig voor het huren van een container?

 

Het verschilt per gemeente of een vergunning nodig is voor het plaatsen van een container. Indien een vergunning vereist is, is het aan de huurder van de container om ervoor te zorgen dat deze in orde is op het moment dat de container geplaatst wordt, met de benodigde geldigheidsduur. Leveranciers gaan er vanuit dat de benodigde vergunningen in het bezit van de afnemer zijn op de afgesproken datum.


Ik ga een container huren. Waar moet ik nog meer rekening mee houden?Houd er rekening mee dat de lading van een 6m3 puin afvalcontainer zich dient te beperken tot maximaal 20 cm boven de rand. Uitstekende delen aan voor- , zij- en achterkant zijn niet toegestaan. Heb je een voorkeur voor een bepaalde tijd of plaats waar de 6m3 container geplaatst dient te worden? Geef dit dan aan bij de bestelling. De hoge kant van de container moet naar de vrachtwagen toe staan in verband met het laden van de container op de wagen, de container wordt dus ook zo geplaatst. Houd hier rekening mee met het kiezen van de plaats van de container.

Ruim bouw- en sloopafval efficiënt op met puinzakken!

 

Is een container huren wat overdreven voor jouw kleinere project? Of kamp je met plaatsgebrek en kun je een bouwafval container niet kwijt op jouw werf? Of misschien is er onvoldoende afval en valt een puincontainer huren buiten het budget. Dan is het gebruik van puinzakken de oplossing voor deze obstakels. Puinzakken zijn speciaal ontwikkelde zakken die kunnen worden afgesloten. Hier kan tot 1500 kg bouw- en sloopafval in. Denk dan aan steenpuin, zand, hout, folies, gips, pleisterwerk, cementzakken, kabels, touwen, lintjes, metaal, isomo, isolatie, karton/papier, kunststof, pvc. Ruim je nog grondiger op? Er bestaan ook nog speciale zakken voor roofing en asbest. Ga vervolgens op zoek naar een plek waar het afval  op een professionele manier wordt verwerkt, gesorteerd en gerecycleerd.

Related Posts

Leave a Comment