Deze machines worden gebruikt bij het rooien van aardappelen

by handig5_wp
0 reactie

Zoek je als agrariër geschikte landbouwmachines om je aardappel snel en veilig te rooien? Dan kun je tegenwoordig kiezen uit diverse machines. Welke soorten machines voor het rooien van aardappelen zijn er op de agrarische markt verkrijgbaar? En welke kenmerken hebben deze machines voor het rooien van aardappelen?

Soorten rooimachines om aardappels te oogsten

Machines voor het rooien van aardappels zijn vaak grote trekkers, die lijken op een combine, met een grote opslagruimte. Voor andere producten en gewassen, zoals uien en suikerbieten, zijn er afzonderlijke landbouwmachines te koop bij Van Trier. Naast een rooier heeft een boer ook andere machines nodig om de geoogste aardappelen verder te verwerken. Dit kan goed gedaan worden met specifieke landbouwmachines te koop bij Van Trier. Vandaag de dag is het, anders dan vroeger, mogelijk om veel efficiënter en sneller te rooien met machines dan enkele decennia geleden. Dit komt omdat rooimachines gemakkelijk en snel te integreren zijn in trekkers. Dit zorgt voor een grotere capaciteit.

Bijhorende machines die na het oogsten worden ingezet

Er zijn veel landbouwmachines te koop bij Van Trier die gebruikt kunnen worden om de aardappeloogst verder te verwerken. Belangrijk zijn bijvoorbeeld sorteermachines, die de aardappeloogst verder verwerken door de aardappels op grootte of op gewicht te sorteren. Veel boeren maken vandaag de dag ook gebruik van speciale schoonmaakmachines, waarmee het zand van de aardappels wordt gespoeld, zodat de aardappels daarna gemakkelijk en schoon in plastic zakken gedaan kan worden zonder dat allerlei zandresten achterblijven. Onmisbaar in een agrarisch bedrijf dat zich bezighoudt met de aardappelproductie en -verkoop, zijn ook transportbanden. Na het leeghalen van de rooimachine moet de aardappelvoorraad immers ook opgeslagen kunnen worden of, op grootte van aardappels, naar de juiste plek vervoerd worden om de aardappels in zakken te stoppen. Dit gebeurt met moderne, sterke transportbanden, die voor een snelle en veilige verplaatsing zorgen.

Doseerhoppers en kistenvullers

Agrariërs die actief zijn in de aardappelteelt, kopen vaak ook doseerhoppers en kistenvullers. Doseerhoppers zijn onmisbaar om de juiste hoeveelheden, gewichten en maten aardappels te sorteren en doseren. Kistenvullers kunnen worden gebruikt om snel kisten met aardappels te vullen, om die vervolgens gemakkelijk te kunnen vervoeren. Veel boeren kiezen voor het vullen van kisten, om die ofwel zelf in een eigen winkeltjes bij de boerderij te verkopen, of door te verkopen aan groenteboeren. Supermarkten krijgen de aardappels veelal voorverpakt toegeleverd in zakken of netten, waarvoor ook weer speciale machines bestaan.

Related Posts

Leave a Comment