werkkleding voor schilders

by handig5_wp
0 reactie

De beste werkkleding voor een bepaalde branche kan variëren, Het is afhankelijk van het soort werk. Daarom is het niet eenvoudig om kleding te maken die voldoet aan de behoeften van alle ambachtslieden. Om aan de eisen van intensief dagelijks gebruik te voldoen, moet de werkkleding van een schilder geschikt zijn voor zowel binnen- als buitengebruik. Dit betekent dat de schilder binnen of onder een afdak werkt, het ene moment onder de brandende zon en het andere moment in de frisse herfstbries. Kleding moet geschikt zijn voor elke situatie.

 

Waarom vaak witte werkkleding?

 

Voor schilders doet kleding meer dan alleen bescherming en comfort bieden tijdens het werk. Naast de mogelijkheid om een ​​logo te laten zien, heeft ook de kleur van de kleding invloed op het werk van de schilder. Als een schilder een gekleurd shirt draagt, en een deur glanzend wit moet aflakken, bestaat er een kans dat de kleur van zijn kleding reflecteert in de verf. Hierdoor is het minder makkelijk om te zien of de witte verf overal gelijk dekt. Een schilder zou hetzelfde effect hebben als hij kleur voor kleur moest mengen. Zijn donkere kleding kan de kleurperceptie beïnvloeden en voorkomen dat hij verf mengt om de juiste kleur te krijgen. Een ander neveneffect is het effect van wit op zonlicht. Schilders werken vaak buiten waar de weerkaatsing van zonlicht prettiger is voor de drager dan de warmte van donkere kleding.Het is ook mogelijk dat het dragen van witte kleding een traditionele rol speelde.

 

Hoe moet de kleding zitten?

Voor schilders is het belangrijk dat werkkleding niet te los zit. Schilders werken vaak met steigers en ladders met elementen die kunnen uitsteken. Te los kleden kan natuurlijk leiden tot gevaarlijke situaties. Het is daarom altijd aan te raden om nauwsluitende werkkleding te kiezen.

Ook interesse in werkschoenen? Bekijk hier S3 werkschoenen voor schilders.

Related Posts

Leave a Comment