Besparen op de kosten van een badkamerverbouwing doe je zo

by handig5_wp
0 reactie

Ben je niet meer tevreden over de conditie van je huidige badkamer of ben je gewoonweg toe aan iets nieuws? Dan is een badkamerverbouwing vaak de enige oplossing. Toch brengt dit ook wel wat zorgen met zich mee. Want hoe ga je de verbouwing financieren? Met welke kosten moet je rekening houden? En kies je voor renoveren of ga je voor een grootschalige verbouwing? In deze blog delen we hoe je slimme keuzes maakt en zo eenvoudig kunt besparen op de kosten van een badkamerverbouwing.

Gemiddelde kosten

Wat ben je kwijt als je een geheel nieuwe badkamer wil laten plaatsen? Wat zijn de gemiddelde kosten? Wie gaat Googlen komt een hoop tegenstrijdige informatie tegen. Iedereen zegt wat anders. Ook wij gingen op onderzoek uit en kwamen tot de conclusie dat de gemiddelde kosten van een badkamer tussen de € 4.000 en € 6.000 liggen. Natuurlijk is er altijd nog een marge als je luxere elementen wil gebruiken of juist voor goedkopere alternatieven kiest. Je kunt een badkamerverbouwing immers zo duur maken als je zelf wilt. De prijs is van een heleboel verschillende factoren afhankelijk.

Prioriteiten stellen

Om de kosten van een badkamerverbouwing te drukken is het allereerst belangrijk om prioriteiten te stellen. Kies je liever voor marmeren tegels, maar houd je daardoor minder geld over voor kwalitatief sanitair en badkamermeubels? Bedenk dan of dit het waard is of dat je beter voor goedkopere badkamertegels kunt kiezen.

Wat vind jij belangrijk in de badkamer? Hoe de basis eruit ziet of hoe kwalitatief het sanitair en de meubels zijn? Stel prioriteiten en weeg telkens de voor- en nadelen van iedere beslissing tegen elkaar af. Hierbij is het uiteraard wel belangrijk om alvast over een duidelijk budget te beschikken. Hoeveel wil je maximaal aan de gehele badkamer uitgeven en hoe verdeel je dit bedrag over de dingen die gedaan moeten worden? Zo kun je veel beter weloverwogen beslissingen maken.

Volledig verbouwen of enkel renoveren?

In sommige gevallen is het verstandig om enkel een badkamerrenovatie uit te voeren. Neem daarom snel je huidige badkamer onder de loep. Welke elementen zijn dringend aan vervanging toe en welke zouden nog wel een ronde mee kunnen? Als je de uitstraling van je badkamer niet meer prettig vindt, kan je dit eenvoudig verhelpen door de aanschaf van nieuwe badkamertegels. Dit kun je overigens zo duur maken als je zelf wilt. Doordat je verder het sanitair of de meubels niet hoeft te vervangen – of dit op een later termijn doet – creëer je meer ademruimte om nog even verder te sparen. Ondertussen geniet je wel al van een heerlijke relaxte sfeer in de badkamer.

Bespreek de mogelijkheden met een badkamerspecialist

Als je een badkamer gaat kopen zal je hoogstwaarschijnlijk eerst een afspraak bij een badkamerspecialist plannen. Deze kan jou niet alleen helpen bij het kiezen van een badkamer die bij je past, maar er ook voor zorgen dat je binnen je budget blijft. Spreek tijdens jullie afspraak direct af hoeveel je maximaal aan de badkamer kunt uitgeven, zodat je niet voor onverwachte teleurstellingen komt te staan. Bovendien weet deze specialist vaak heel goed welke mogelijkheden er zijn en kan hij jou sturen bij het maken van de juiste beslissingen.

Related Posts

Leave a Comment