Nieuwe tuinmeubelen kopen: waar let je op?

by handig5_wp
0 reactie

Het voorjaar is het perfecte seizoen om aan de slag te gaan in de tuin. De meeste mensen besteden weinig aandacht aan de tuin gedurende de wintermaanden. Hierdoor is er vaak een hoop werk te verzetten voordat je hier in de lente weer gebruik van kunt maken. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de tuinmeubels te kijken. Kunnen deze nog een nieuwe seizoen mee of zijn ze nu echt aan vervanging toe? Ben jij toe aan nieuwe tuinmeubels of ben je je huidige tuinmeubels eenvoudigweg beu? Dan wordt het hoog tijd om te gaan shoppen! Maar waar let je op bij het kopen van nieuwe tuinmeubelen?

Budget

Tuinmeubelen vind je in alle soorten prijsklassen. Daarom is het eerst belangrijk om je budget te bepalen. Hoeveel wil en kan je maximaal uitgeven aan het nieuwe tuinmeubilair? Als je een budget vaststelt vallen er al direct een aantal keuzes af. Hierdoor is het gemakkelijker om een beslissing te maken.

Houd er wel rekening mee dat goedkopere tuinmeubelen vaak ook minder lang mee zullen gaan. Daardoor is de kans groot dat je na één of twee seizoenen alweer aan nieuwe tuinmeubelen toe bent. Dit kan natuurlijk een prima oplossing voor de korte termijn zijn, maar als je naar de lange termijn kijkt ben je uiteindelijk vaak meer geld kwijt. Daarom kan het verstandig zijn om eerst nog even door te sparen en voor kwalitatievere meubels te kiezen. Zo heb je er veel langer plezier van en ben je uiteindelijk ook nog eens goedkoper uit. Goedkoop blijft in de meeste gevallen immers duurkoop.

Beschikbare ruimte

Natuurlijk moet je ook rekening houden met de beschikbare ruimte. Het zou immers zonde zijn als de tuinmeubelen driekwart van de gehele tuin in beslag nemen of juist geheel wegvallen tegen de enorme ruimte. Neem daarom eerst de afmetingen van het terras op, zodat je precies weet welke tuinmeubelen zullen passen. Maak eventueel ook een plattegrond en teken mogelijke maten in. Zo zie je precies hoe je de indeling kunt maken en kun je nog schuiven als dat nodig is.

Wat heb je nodig?

Weet wat je nodig hebt voordat je gaat shoppen voor tuinmeubelen. Wil je vakantie vieren in eigen tuin dit jaar en verlang je daarom naar een heerlijke loungehoek? Of geef je juist de voorkeur aan een praktische zitting en makkelijke tuintafel? Er zijn ontzettend veel verschillende mogelijkheden om je wensen te realiseren. Als je de tuin voornamelijk gebruikt om in te dineren zijn verstelbare stoelen en een praktische eettafel natuurlijk een must. Wanneer je de tuin meer gebruikt om lekker in te loungen, een boekje te lezen of te zonnen zijn loungemeubels juist weer een uitstekende keuze.

Heb je niet veel ruimte op je terras en wil je toch een gezellig hoekje creëren om heerlijk te genieten van een avondje buiten eten? Dan is een bar voor buiten eventueel een prettige oplossing. Combineer deze met fijne (sta)stoelen en geniet van de gezelligheid en warmte in eigen tuin. Zo houd je misschien zelfs nog ruimte over voor een gezellig speelhoekje voor de kinderen. Hierdoor kunnen jullie ongestoord eten en zullen zij zich geen seconde vervelen.

Related Posts

Leave a Comment