4 redenen om ook snel te kiezen voor een nieuwbouwwoning

by handig5_wp
0 reactie

Mocht het zo zijn dat je op zoek bent naar een nieuw woning en je weet nog niet zeker of je nu voor een bestaande bouw moet gaan of juist voor nieuwbouw. Er kleven aan beide type huizen voordelen, maar toch aan een nieuwbouwhuis net iets meer. Al heel veel mensen gingen je voor en kozen ook voor een nieuwbouwwoning. Sowieso is 1 van de redenen waarom al dat het financieel aantrekkelijker is. Doordat een nieuwbouwhuis nieuw is zul je hier in het begin nog geen onderhoudskosten aan hebben. Dit scheelt je echt veel geld in vergelijking met een bestaand huis.

Aanpassen aan wensen

Wanneer je voorkeur uitgaat naar bijvoorbeeld een stad als Haarlem en je kijkt naar het aanbod van nieuwbouw in Haarlem zul je zien dat je deze huizen zelf nog naar je eigen wensen kunt laten aanpassen. Bij een koophuis dat al af is, zou je ook wel dingen kunnen aanpassen maar dit zit niet bij de prijs in zoals dit bij een nieuwbouwwoning wel het geval is. Met een nieuwbouwhuis kun je dus je eigen droomhuis samenstellen, bij bestaande bouw zul je het moeten doen met wat je voor je hebt. Zoals gezegd kun je dit natuurlijk ook wel aanpassen, maar zal je wel extra geld kosten. 

Geen extra kosten

Ook betaal je bij een nieuwbouwwoning geen overdrachtsbelasting zoals dat bij bestaande bouw wel het geval is. Daarnaast hoef je ook geen taxatiekosten te betalen en ben je ook voor een makelaar niet zoveel geld kwijt als bij bestaande bouw. Door hier geld op te besparen, kun je het interieur van je huis weer een upgrade geven en daar het overgehouden geld aan uitgeven. Ook is een nieuwbouwhuis zuiniger en daardoor kun je de maandlasten mooi laag houden. Daarnaast zijn er ook energieneutrale nieuwbouwwoningen te vinden. Deze verbruiken net zoveel als dat het huis opwekt. 

Samen een nieuw leven beginnen

Het leuke aan een nieuwbouwproject is dat iedereen elkaar eigenlijk tegelijk leert kennen. Op deze manier start je dus samen met de hele buurt aan een heel nieuw leven. Zo leer je elkaar direct goed kennen en is de kans op een goede band veel groter. Het is namelijk al zo dat je de nieuwe buren tijdens de informatiebijeenkomsten zal leren kennen. Jullie zitten dan eigenlijk allemaal in hetzelfde schuitje en hierdoor zullen hoogstwaarschijnlijk goede en hechte vriendschappen gaan ontstaan.  

Related Posts

Leave a Comment