Zelf een auto accu vervangen doe je zo

by handig5_wp
0 reactie

Een accu is onmisbaar in iedere auto. Hoe nieuwer de auto, hoe meer systemen er vertrouwen op de accu in de auto. Het is dan ook erg belangrijk dat jouw accu het goed doet. Hiervoor is het belangrijk dat je voldoende stukken rijdt, zodat de accu de tijd heeft om zichzelf op te laden met de dynamo in de auto. Rijd je voldoende, maar is de accu toch vaak leeg? Dan is het waarschijnlijk tijd om je accu te vervangen. Wij vertellen je hoe je zelf de accu van je auto vervangt.

Stap 1: koop een alternatieve accu

De eerste stap is het kopen van een nieuwe accu. Dit is niet zomaar gedaan, want er zijn erg veel verschillende soorten accu’s die je kunt gebruiken als auto accu. Zo heb je de keuze uit een AGM accu, een start stop accu, maar ook de alom bekende loodzuur accu’s. Deze laatste verdwijnen wel langzaam uit de meeste auto’s, omdat deze niet efficiënt zijn en bovendien niet goedkoop meer zijn. Een AGM accu is daarom de beste keuze voor een nieuwe accu. Behalve het type accu, dien je ook rekening te houden met de grootte van de accu. De accu moet namelijk wel passen in de daarvoor bestemde beugel onder de motorkap. Meet dit daarom ook nauwkeurig op, zodat je hier gericht naar kunt zoeken en niet voor verrassingen komt te staan. Vergeet ook niet de diepte van de accu te meten!

Stap 2: haal de oude accu uit de auto

Als jij de nieuwe accu in huis hebt, kun je de oude accu uit de auto halen. Het is belangrijk dat je eerst zorgt dat er geen spanning meer op de accu staat, dus haal de sleutels uit het contact. Vervolgens haal je als eerste de – pool van de accu los en daarna pas de plus pool. Vaak herken je de polen aan de symbolen op de klemmen, en anders kun je de min pool herkennen aan de zwarte kleur. Tot slot haal je de beugel of klem los van de accu, zodat je de accu veilig kunt verwijderen.

Stap 3: plaats de nieuwe accu

Zodra de oude accu uit de auto is, kun je de nieuwe accu voorzichtig in de beugel plaatsen. Dor dit voorzichtig, want je wilt niet dat er iets afbreekt. Vervolgens zorg je er voor dat eerst de plus pool wordt bevestigd en daarna pas de min pool. Jouw accu is nu bevestigd! Probeer de auto te starten en rijd er een lang stuk mee, zodat je de accu aan het werk zet en tegelijkertijd laat opladen. 

Related Posts

Leave a Comment