Welke hoogwerker heb ik nodig?

by handig5_wp
0 reactie

Heb je een klus in de hoogte en twijfel je welke hoogwerker je hiervoor nodig hebt? Er zijn veel soorten hoogwerkers beschikbaar, daarom zijn er voor verschillende werkzaamheden andere types. Je kunt ook een hoogwerker huren bij Vertifix. Wij bieden goede klantenservice en een hoge kwaliteit hoogwerkers. Doordat er zoveel keuze is in hoogwerkers is het erg moeilijk om te kiezen welke je nodig hebt. Wij nemen je hieronder mee in een aantal stappen, zodat jij de juiste hoogwerker kiest!

Het hefvermogen

Een hoogwerker is bedoeld om mensen op hoogte te brengen. Het is wel toegestaan om je gereedschap in de werkbak van je hoogwerker mee omhoog te nemen, alleen hijsen met een hoogwerker is niet toegestaan. Let bij het kiezen van de juiste machine dus op of je personen of goederen op hoogte wilt brengen. 

Recht omhoog of met een knik?

Elke hoogwerker kan recht omhoog, al zijn er machines die alleen verticaal omhoog kunnen. Verder bieden kniktelescoophoogwerkers de mogelijkheid om over andere objecten heen te gaan om naar de juiste locatie de hoogte in te gaan.

De gebruikslocatie

Heb je te maken met ruwe, onverharde ondergronden dan kun je het beste kiezen voor een vierwielaandrijving of rupsaandrijving. Rupsbanden geven nog meer stabiliteit op ruw terrein dan vierwielaandrijving. Wil je binnen werkzaamheden gaan verrichten, let er dan op dat de hoogwerker non-markingbanden heeft. Deze banden zorgen ervoor dat er geen sporen op de vloeren achtergelaten worden. Bij de selectie van de juiste machine is het raadzaam rekening te houden met doorrijhoogte en breedte van de toegangsdeuren.

De verschillende soorten hoogwerkers

Er is zoveel keuze in hoogwerkers met elk hun eigen specifieke kenmerken. Door alle keus is het belangrijk eerst goed te onderzoeken wat voor hoogwerker je nodig hebt. Er zijn schaarhoogwerkers of schaarliften die kunnen bijvoorbeeld alleen verticaal bewegen. Een telescoophoogwerker heeft  een typische uitschuifbare mast. Wanneer je in huis werkzaamheden hebt is de knikarmhoogwerker de ideale oplossing door de smalle constructie en hoge wendbaarheid. Wil je een hoogwerker die zelfs door je deur past dan kun je een spinhoogwerker nemen, hierdoor is een spinhoogwerker uiterst geschikt voor indoor werkzaamheden. Bij Vertifix heb je keuze uit allerlei kwalitatieve hoogwerkers. Heb je een hoogwerker nodig, neem dan contact met ons op! 

Related Posts

Leave a Comment