Welke brievenbus moet ik hebben?

by handig5_wp
0 reactie

Ben je net verhuisd? Heb je je voortuin gerenoveerd? Is je huidige brievenbus aan vervanging toe? Het zijn allemaal redenen om een nieuwe brievenbus aan te schaffen. Welke bus moet je dan hebben, welke is geschikt voor je tuin? Hieronder leg ik je uit waar je op moet letten wanneer je een nieuwe mailbox wilt aanschaffen.

Zoek je een vrijstaand model, een deurbrievenbus of een wandbrievenbus?

Dat is natuurlijk afhankelijk van je wensen én de afstand van je woning tot de straat. Je woning mag namelijk niet te ver van de weg af staan in verband met de postbode die de post komt brengen. Als je woning ver van de weg af staat en je dus een ruime voortuin hebt zal je voor een vrijstaande brievenbus moeten kiezen. Er zijn grote modellen die je eenvoudig in je tuin monteert en er zijn ‘standaard’ modellen die je op een statief zou kunnen monteren en in de grond kan plaatsen. Deze kun je dan op een willekeurige plek in je voortuin plaatsen, zolang het maar niet te ver van de weg af is.

Hoeveel post ontvang je?

Dat is een vraag die je jezelf zou moeten stellen. Wanneer je weinig post ontvangt is een kleine brievenbus prima. Ontvang je veel post dan heb je een groter model nodig. Ben je regelmatig een tijdje van huis? Bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis? Dan is een grote brievenbus handig zodat er post van meerdere dagen in past. Ontvang je ook wel eens (kleine) pakketjes? Wat dacht je dan van een pakketbrievenbus? Het bestaat nog niet zo lang maar wordt wel steeds populairder. Het is een briefkast waar ook kleine pakketjes in gedeponeerd kunnen worden. Ideaal, want dan hoef je niet altijd thuis te zijn om een pakketje in ontvangst te nemen!

Kies daarnaast een kleur brievenbus die past bij de omgeving waar je hem neer wilt gaan zetten. Heb je een donkergroen hekwerk dan is een brievenbus in een bijpassende kleur erg mooi! Staat je bus vlakbij de voordeur dan kun je een kleur kiezen die goed bij de voordeur past.

Related Posts

Leave a Comment